Benny Hinn opet propovijeda o novcu: Obećava da će oni koji doniraju novac biti zaštićeni tijekom najmračnijih dana 'u povijesti čovječanstva'
Snimka zaslona: YouTube/Benny Hinn

Benny Hinn, koji je poznat po propovijedanju evanđelja blagostanja (prosperiteta), nedavno je rekao ljudima da će doniranje novca njegovoj službi jamčiti financijsku zaštitu usred budućnosti koja će biti mračnija od bilo koje druge u ljudskoj povijesti.

“Pa, slušaj, želim da se posvetiš Gospodinovom djelu. Želim da posiješ sjeme u Božjem djelu,” rekao je Hinn na kraju videa. “Pred nama su dani takve tame i takve opasnosti kakva nije viđena u povijesti čovječanstva. Neviđeno od Adama. Gore od svega što se dogodilo u prošlosti … a samo oni koji su bili vjerni u davanju Božjem djelu bit će financijski zaštićeni tih dana.”

“Vjeran čovjek obiluje … blagoslovima”, rekao je Hinn. “Dakle, ovo nije samo za sada; ovo je za budućnost. Vjeran čovjek obiluje blagoslovom. Ne možete izgubiti svoje sjeme. Svaki poljoprivrednik će vam to reći. Ne možete izgubiti svoje sjeme. Vaše sjeme ulazi u vaše sutra. Vaše sjeme ide u vašu budućnost.”

Benny Hinn: ‘Bog će vas blagosloviti’

Benny Hinn je televangelist, pisac i iscjelitelj vjerom koji vodi Benny Hinn Ministries. Obično ga se povezuje s evanđeljem prosperiteta, ideologijom koja kaže da će prava vjera u Boga rezultirati blagoslovom, često u područjima zdravlja i financija.

Naime, Hinnov nećak, Costi Hinn, odrastao je prihvaćajući evanđelje prosperiteta i Hinnovu službu, ali je s vremenom odbacio oboje i govorio protiv stričevih učenja i načina života.

Hinn je u prošlosti davao izjave u kojima se distancirao od evanđelja prosperiteta. O tome smo pisali ovdje.

Ranije ove godine, Hinn je izrazio žaljenje zbog “pogreški” koje je napravio tijekom svog vremena u službi. Ta žaljenja uključuju malo nepažnje s proročanstvom, kao i njegov pogled na prosperitet.

PROČITAJTE: Pastor Benny Hinn moli da mu ljudi oproste lažna proročanstva i promicanje teologije prosperiteta

Hinn je zamolio ljude za oprost i dodao da će, kada ubuduće bude tražio donacije za svoju službu, “činiti to onoliko koliko znam biblijski – i uravnoteženo”. Međutim, Hinnov zahtjev za donacijama na kraju njegovog videa izričito povezuje Božje blagoslove i zemaljsku financijsku sigurnost s ljudima koji daju novac Hinnovoj službi.

Tijekom svog zahtjeva za donacijama, Hinn je gledateljima rekao: “Kada Bogu damo svoj novac, on postaje sjeme u njegovoj ruci, a Bog koji je Bog Svemogući, on je Bog koji umnožava sve što dotakne … To je beskonačna zaliha sjemena.”

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Tvigi
2 dani prije

Žalosno da točke godine u kršćanstvu a još nije upoznao originalno učenje Svetog Pisma, nema nauku kao prva crkva što je učila, što znači da propoveda razvodnjeno evandjelje, neka mu je Bog milostiv.