Astronauti sudjeluju na crkvenim bogoslužjima iz svemira: “Vjerujemo u suverenog Boga”

Dvoje NASA-inih astronauta koji su trenutno na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS) pronalaze duhovnu utjehu u svojoj matičnoj crkvi u Teksasu, sudjelujući u bogoslužjima i molitvenim sastancima online iz svemira.

Astronauti, Barry Wilmore i Tracy Dyson, oboje pohađaju baptističku crkvu Providence u Pasadeni.

Prema Church Timesu, svojoj su zajednici omogućili virtualni obilazak svemirske postaje.

Gospodin Wilmore, koji služi kao starješina u crkvi, krenuo je u misiju koja je isprva trebala biti osmodnevna.

Međutim, zbog tehničkih problema s kapsulom Boeing Starliner, njegova misija je produljena do osam mjeseci.

Tommy Dahn, pastor crkve, podijelio je s novinskom kućom da je vjera gospodina Wilmorea bila kamen temeljac snage tijekom ovog neočekivanog produljenja. “On nam služi”, rekao je pastor Dahn, objašnjavajući da gospodin Wilmore redovito kontaktira zajednicu iz svemira kako bi ponudio podršku.

Uoči prvog leta Starlinera u lipnju, g. Wilmore je izrazio spremnost svoje obitelji za misiju, rekavši: “Naše su obitelji dio ovoga od početka… Vjerujemo u suverenog Boga. Kakav god da je plan, mi smo spreman za to.”

Misija se suočila sa značajnim izazovima, uključujući curenje helija i kvarove potisnika tijekom prve dionice svog putovanja do ISS-a.

Tracy Dyson; Foto: International Spase Station/NASA

Tjednima je sudbina gospodina Wilmorea i njegove kolegice astronautkinje Suni Williams bila neizvjesna. Međutim, NASA je nedavno objavila da će ih SpaceX kapsula vratiti na Zemlju u veljači.

Očekuje se da će se gospođa Dyson, koja je uvijek bila planirana za šestomjesečni boravak na ISS-u, vratiti na Zemlju u rujnu. Obitelji oba astronauta aktivni su članovi baptističke crkve Providence.

Pastor Dahn istaknuo je da crkva ostaje u redovitom kontaktu s obojicom astronauta putem e-pošte i povremenih telefonskih poruka.

“Naše nedjeljna jutarnja bogoslužja prenose se uživo, a oni mogu pristupiti prijenosu većinu vremena, ovisno o svojoj lokaciji. Često se zajednički molimo za njih”, rekao je.

Kada su ga upitali o utjecaju putovanja u svemir na njegovu vjeru, g. Wilmore je potvrdio da je njegova vjera nepokolebljiva i izjavio da nije trebao ići u svemir da bi naučio o svom Gospodinu, jer je “Njegova Riječ dovoljna”.

NAJNOVIJE!