Amazon će snimati seriju o starozavjetnim kraljevima Davidu i Šaulu

Amazon MGM Studios, uz The Wonder Project, uskoro će pokrenuti seriju za Prime Video o priči o starozavjetnim kraljevima Šaulu i Davidu pod nazivom House of David (Davidova kuća), objavio je časopis Variety.

Wonder Project nedavno je stvorena tvrtka za proizvodnju zabave zasnovana na vjeri, koju vode ljudi koji su sudjelovali u filmovima poput Jesus Revolution i I Can Only Imagine. Dallas Jenkins, tvorac uspješne serije The Chosen, veliki je dioničar i posebni savjetnik tvrtke.

“Budući da je Davidova kuća prvi projekt u sklopu ovog novog ugovora, pripremamo podlogu za niz uvjerljivih filmova i TV emisija vođenih vrijednostima”, rekao je Jon Erwin iz The Wonder Projecta.

“Dva kralja. Jedno Kraljevstvo.”

Prema sinopsisu, serija “prati nekoć moćnog kralja Šaula dok postaje žrtva vlastitog ponosa. Prorok se sprema da ga svrgne, pomazujući izopćenog pastira Davida za drugog kralja”.

“David upravlja ljubavlju, nasiljem i politikom na dvoru istog čovjeka kojeg je predodređen da zamijeni. Dva kralja. Jedno Kraljevstvo. Ishod je rat”.

Obitelj, zajednica i Bog

“Naš cilj u projektu The Wonder Project je ispričati priče koje vraćaju vjeru u stvari u koje vrijedi vjerovati: obitelj, zajednicu, Boga. Oduševili smo se Amazonovom predanošću da nam pomogne, kako kroz značajne resurse, tako i kroz njihovo povjerenje u nas da autentično ispričamo ove priče”, rekao je Merryman Hoogstraten iz The Wonder Projecta.

Vernon Sanders, voditelj TV odjela za Amazon MGM Studios, istaknuo je u izjavi da podupiru “ambiciju njegovanja univerzalnih priča o ljubavi, trijumfu i duhovnosti”.

NAJNOVIJE!