164 godine stara katolička crkva u SAD-u postaje džamija

Biskupija Buffalo u SAD-u prodala je povijesnu znamenitu katoličku crkvu muslimanskoj skupini za korištenje kao džamiju nakon što je odbila prijedloge da se ponovno koristi kao crkva.

Downtown Islamic Center (DIC) kupio je 164 godine staru katoličku crkvu i svetište sv. Ane za 250.000 dolara, prema javljanju The Buffalo Newsa, kako bi pretvorio svetište od preko 1.500 četvornih metara u mesdžid (džamiju).

Muslimanska udruga također planira stvoriti trgovački centar, fakultet, školski internat i pogrebno poduzeće na susjednom posjedu i “nastoji uložiti nekoliko milijuna dolara u to u idućoj godini”, rekao je Talha Bakth za The Buffalo News.

DIC ima za cilj prenamijeniti zgrade koje su prije služile kao škola i samostan sv. Ane te stanove koji su prije 1993. služili kao župni dvor. Bakth je međutim dodao da planovi nisu konačni te da razmatraju druge potencijalne projekte.

U srpnju je Downtown Islamic Center pozdravio očekivano posjedovanje Svete Ane kao “ostvarenje sna za sve muslimane u Buffalu i diljem Sjedinjenih Država”.

“Ova ogromna nekretnina, uključujući sadašnji Islamski centar u središtu grada, bit će jedan od najistaknutijih islamskih centara Sjeverne Amerike”, predviđa DIC.

Ovaj islamski san je na putu da postane stvarnost zahvaljujući biskupiji Buffalo, koja je prodala crkvu DIC-ovom Buffalo Crescent Holdingsu nakon dugotrajne borbe katolika da sačuvaju crkvu kao sveti katolički prostor.

NAJNOVIJE!