12-godišnja kršćanka oteta, prisilno preobraćena na islam i udana za muslimana

Dvanaestogodišnja kršćanska djevojčica u Pakistanu je oteta, prisilno preobraćena na islam i udana za muslimana, dok su lokalne vlasti odgađale napore da je vrate, tvrdi njezina obitelj.

Parveen Shaukat, katolička udovica i majka osmero djece, izvijestila je da je njenu najmlađu kćer, vilu Shaukat, oteo Muhammad Asad u okrugu Kasur, provincija Punjab 9. kolovoza.

Shaukat je za Christian Daily International-Morning Star News rekao da je Fairy otišla u obližnju trgovinu, ali se nikad nije vratila.

Susjed je obavijestio obitelj da je svjedočio kako Asad otima Fairy.

Obitelj je alarmirala policiju, no navode da je nedjelovanje vlasti dalo Asadu dovoljno vremena da maloljetnicu preobrati na islam i oženi je.

Shaukat je rekla za medije: “Fairy ima samo dvanaest godina. Nije imala pristup mobitelu i rijetko je izlazila sama iz kuće. Bila je na meti Asada zbog seksualnog iskorištavanja.”

Shafique planira podnijeti zahtjev Visokom sudu u Lahoreu za Fairyin oporavak i optužiti Asada za zločine uključujući dječji brak i silovanje.

“Policijska kašnjenja u slučajevima koji uključuju maloljetne djevojčice iz manjinskih zajednica omogućuju počiniteljima da oštete ovu djecu za cijeli život”, izjavila je Shafique.

Dječji brakovi i prisilno preobraćenje uobičajeni su u Pakistanu, osobito među vjerskim manjinama.

U tijeku su napori da se zakonska dob za sklapanje braka podigne na 18 godina putem Zakona o zabrani braka djece u Punjabu, 2024.

Pakistan je rangiran na sedmom mjestu na popisu najizazovnijih mjesta za kršćanina Open Doorsa za 2024. u svijetu.

NAJNOVIJE!