Priča o kipu Gospe koja lije krvave suze je lažna

Vatikan, odnosno Dikasterij za nauk vjere jučer je priznao pravnu valjanost odluke talijanskog biskupa, mons. Marca Salvia, donesene 3. ožujka 2024. godine, kojom je proglašeno da navodna ukazanja Blažene Djevice Marije gospođi Giselli Carsia i gospodinu Gianni Cardia nisu nadnaravnog porijekla. Ova odluka potvrđuje da su spomenuti događaji – lažni.

Gospođa Gisella Carsia i gospodin Gianni Cardia postali su poznati 2016. godine kada su donijeli kip iz Međugorja za koji su tvrdili da “plače krv i umnaža hranu”.

Prema njihovim tvrdnjama, gospođa Carsia je svakog trećeg dana u mjesecu primala navodne poruke od Blažene Djevice Marije. Te poruke su se odnosile na teme poput Sudnjeg dana, potresa, ratova i bolesti, što je izazvalo znatan interes, ali i zabrinutost među vjernicima.

Dikasterij za nauk vjere, u završnom dijelu svog priopćenja, poziva na molitvu za duhovno dobro vjernika.

VIDI OVO: Jesu li Gospina ukazanja istinita?

Kontekst i posljedice odluke

Odluka mons. Salvia i njena potvrda od strane Dikasterija za nauk vjere dolaze nakon dugotrajnog istraživanja i procjene događaja povezanih s ukazanjima. Cilj ovih istraga bio je utvrditi autentičnost tvrdnji i osigurati da vjernici ne budu zavedeni lažnim tvrdnjama o nadnaravnim događajima.

Ovakve odluke igraju ključnu ulogu u održavanju doktrinarne čistoće i zaštiti vjernika od potencijalnih prijevara. U slučaju gospođe Carsia i gospodina Cardia, procjena je pokazala nedostatak dokaza koji bi podržali njihove tvrdnje o nadnaravnom porijeklu ukazanja i fenomena povezanih s kipom iz Međugorja.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare