APOKALIPSA SE PRIBLIŽAVA: Šveđani masovno ugrađuju mikročipove pod kožu

Oko 3500 Šveđana već je ugradilo posebne mikročipove pod svoju kožu, a koriste ih kao beskontaktne kreditne kartice ili čak karte za vlak. Kako sami tvrde, na taj način više ne moraju brinuti o gubljenju kartice ili novčanika.

Prema nekim tvrdnjama, Šveđani su vrlo zaneseni tehnološkim dostignućima, a posljednjih godina njihovu pažnju zaokupirala je „kultura“ nazvana „biohakiranje“.

Biohakiranje je oblik istraživanja i eksperimentiranja na ljudskom tijelu, ali i na biljkama, s navodnim ciljem poboljšavanja životnih uvjeta.

S jedne strane tako imamo primjer biohakiranja kroz genetsko modificiranje biljaka. Na primjer, neke biljke putem GM-a mogu postati fluorescentne, dok su neke alge modificirane kako bi ih se koristilo za proizvodnju novih vrsta piva.

Nasuprot tome, drugi oblik biohakiranja odnosi se na ljudsko tijelo, s ciljem navodnog poboljšavanja kvalitete života i zdravlja.

Više je razloga zašto tako veliki broj Šveđana hrli za ugradnjom mikročipova koji se inače koriste i za praćenje.

Šveđani su već dugo godina poprilično otvoren i naivan narod, odnosno, nemaju potrebu skrivati svoje osobne podatke. Tako danas u Švedskoj praktički možete bez ikakvih problema saznati sve o nekoj osobi, jer je velika većina podataka dostupna na internetu.

Pored toga, mnogi od njih vjeruju kako su unatoč toj otvorenosti sigurni, budući da smatraju kako tehnološka dostignuća omogućuju potrebnu sigurnost od mogućih malverzacija.

Švedska je već 20-ak godina i dijelom takozvane „transhumanističke ideologije“, koja upravo promiče povezivanje tehnologije i ljudskog tijela.

Iako će mnogima to zvučati bizarno, a prije svega je u pitanju nešto neprirodno, još jedan oblik „progresivizma“ ima svoje očekivane razloge kad su u pitanju Šveđani. Dakako, 3500 je mala brojka naspram 10 milijuna stanovnika. No, svaki „trend“ započinje malim brojkama, a vrijeme će pokazati koliko Šveđana ima težnju biti „drugačiji“ od drugih.

Izvor: Tribun.hr

NAJNOVIJE!