Vaše misli oblikuju vaš život: Dovoljno je da im vjerujete

Vaše misli, koje proizlaze iz vašeg srca ne moraju biti istinite da bi vas ranile, dovoljno je da im vjerujete. One oblikuju vaš život!

”Ne suobličujte se ovomu svijetu, nego se preobrazujte obnavljanjem svoje pameti.” (Rimljanima 12,2)

Ne možete postati sve ono za što vas je Bog stvorio dok ne shvatite pet čimbenika koji utječu na vaš identitet. Prvo, tu je kemija (način na koji ste stvoreni) i veze (vaši odnosi s drugim ljudima). Vi ste rezultat toga kako vas je Bog stvorio, i odnosa s drugima u vašem životu.

Vaš identitet je također pod utjecajem dva čimbenika koja ćemo danas razmatrati: vašim okolnostima i vašom sviješću.

Okolnosti su stvari koje se događaju vama i oko vas, od kojih ništa nije pod vašom kontrolom. Vi ste rezultat traume, nevolja, patnje, sramote, šoka, pritisaka i boli koji su oblikovali vaš život. Možda je čak i zlostavljanje oblikovalo vaš identitet. Ako ste ikada imali niz neuspjeha ili neku katastrofu, ono je ostavilo neizbrisiv trag o tome tko ste.

VIDI OVO: Kako prepoznati misli koje nam dolaze od sotone?

Svijest označava ono kako govorite sa samim sobom. I, znate što? Ako biste s prijateljima govorili kao što govorite sa sobom, vjerojatno ne biste više bili prijatelji. Jer, naše su misli ispunjene lažima koje smo čuli od drugih ljudi, a kojima smo dopustili da se ukorijene i utisnu. Kada ponavljamo misli drugih ljudi u vlastitoj glavi, one se utiskuju sve dublje u našu svijest, i počinju oblikovati naš identitet.

U Mudrim izrekama 4,23 stoji: „A svrh svega, čuvaj svoje srce, jer iz njega izvire život!“ Vaše misli, koje proizlaze iz vašeg srca ne moraju biti istinite da bi vas ranile, dovoljno je da im vjerujete. Ako si govorite da vaš brak neće potrajati, tada on i neće! Vaše misli oblikuju vaš život!

Okolnosti vašega života možda su van vaše kontrole, no Bog svime upravlja. Vaše misli oblikuju vaš identitet, no možete promijeniti svoja razmišljanja. Vaše okolnosti i svijest oblikovali su vas i vaš život, no način kojim se nosite sa svojim okolnostima i misli koje odlučite vjerovati odredit će ostatak vašega života.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ida U.; Izvor: Pastorrick.com

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!