Mladić otišao u Tursku na transplantaciju brade, pa ga našli mrtvog

Nakon tragedije, njegov otac želi upozoriti na "beskrupulozne klinike u Turskoj" i štetu koju mogu nanijeti.

Mladić (24) iz Francuske počinio je samoubojstvo nakon neuspjelog pokušaja transplantacije brade u Turskoj, kada je saznao da ga je operirao agent za nekretnine, a ne kirurg.

Mladić po imenu Mathieu otputovao je u Tursku u ožujku ove godine kako bi obavio transplantaciju brade. Međutim, ubrzo je saznao da je bio žrtva prevare, što ga je navelo da 9. lipnja počini samoubojstvo.

Mathieu je odlučio obaviti operaciju u Turskoj, točnije u Istanbulu, na klinici koja je navodno imala dozvolu za rad od tamošnjeg Ministarstva zdravstva. Operacija je koštala svega 1.300 eura, što je pet puta manje nego ista intervencija u Francuskoj.

Međutim, kad se probudio, Mathieu je primijetio da mu je lice otečeno i unakaženo te više nije izgledao kao prije. Zabrinut, počeo je istraživati “kirurga” koji ga je operirao i tada otkrio da je bio operiran od strane agenta za nekretnine.

“Moj sin bio je u strašnim bolovima, boljela ga je brada i zatiljak, danju i noću”, izjavio je Mathieuov otac.

Kad se Mathieu vratio u Francusku, njegova obitelj pokušala je pronaći liječnika koji bi mu mogao pomoći, ali nisu uspjeli. Zatim su se obratili stručnjaku u Belgiji, no poznati liječnik izjavio je da će biti teško nešto popraviti.

Mladić je patio od dismorfofobije

Prema navodima, liječnik je rekao da se Mathieuovo vlasište nikad neće moći oporaviti od transplantacije brade, a dijelovi s kojih mu je kosa uklonjena toliko su oštećeni da kosa više nikada neće narasti. Još gore, njegova nova brada izgledala je neprirodno i loše oblikovana, prenosi Le Figaro.

Suočen s teškom dijagnozom, mladić je počeo patiti od dismorfofobije, osjećaja da je pretjerano ružan i deformiran. No, belgijski liječnik vjerovao je da će Mathieu biti dobro.

“Vidim i gore slučajeve, zaista mnogo gore. Ovo ćemo relativno lako riješiti, započet ćemo proces korekcija”, rekao je belgijski liječnik.

Unatoč tomu, Mathieuovo psihičko stanje postajalo je sve gore i 9. lipnja pronađen je mrtav u svom stanu u Parizu, samo tri mjeseca nakon intervencije u Turskoj.

Nakon tragedije, njegov otac želi upozoriti na “beskrupulozne klinike u Turskoj” i štetu koju mogu nanijeti.

“Ako moje svjedočanstvo spriječi da se ovo ikada više dogodi i ako upozorim sve, vjerujem da ću tako odati počast svom sinu”, rekao je Mathieuov otac.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!