Ljubimo li supružnika onako kako smo obećali?

Obećajemo vjernost u dobru i zlu, u zdravlju i bolesti. Ne obećajemo je samo kad je dobro i kad ima zdravlja, već i kad nastupi neko zlo ili kad izgubimo zdravlje, kad napadne bolest.

Ljubimo li supružnika onako kako smo obećali, svaki dan? U sve dane života svoga? Ili ljubimo muža ili ženu samo kad smo dobre volje, kad se hihot čuje? Ljubimo li ih i kad su mrzovoljni, nezadovoljni, srditi, rastreseni?

Prikazujemo li žrtve svoje Bogu? Žrtvujemo li se imalo u svome braku? Brak nije Hollywood. Brak je žrtva i križ, brak je put svetosti. Brak je naš hod do Vječnosti.

Olako shvaćamo ove riječi. Čemu učimo svoju djecu? Tome da se odustaje i odlazi ili da se ostaje i bori?

Koji god da križ postoji u tvome braku, ne nosiš ga sam

Isus ga s tobom nosi i čini ti lakšim teret na ramenima. Vratimo se poslu u borbi za svoj brak, moli i posti, žrtvuj, opraštaj, vidjet ćeš promjene. Ne dolazi ništa preko noći. Bog voli vjernost i prednost, upornost i borbu.

Ne dajmo na naše svetinje, pokažimo djeci čvrst primjer bračne ljubavi, ljubavi koja ozbiljno shvaća i živi ono što je obećala na dan vjenčanja.

PROČITAJTE: Što Bog združi, čovjek neka ne rastavlja!

I neka Bog sačuva svaki bračni par od opasnosti razdora, preljuba, bluda, ovisnosti … Bog je jači od svega toga!

Molitva:
Gospodine, zaštiti nas, očuvaj naš brak od grijeha, od zla koja napada. Daj da živimo svetost na koju smo pozvani. Da predano i sveto živimo bračni poziv i roditeljski poziv. Ne daj zlu koje napada da nam se imalo približi. Tvoji smo i Ti ćeš nas zaštititi. Dao si nam nešto sveto, put kojim nam je ići da baštinimo Nebo. Ne daj da zauzmemo stranu osude, neopraštanja, nepovjerenja, osuđivanja, već da budemo na strani ljubavi, strpljenja, povjerenja i oprosta.
Naš brak je i u našim i u Tvojim rukama! Za brak je potrebno troje – Bog i nas dvoje! Sve to te molimo u Isusovo ime, amen!

Izvor: vjeraimladi

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!