Beyoncé se pridružila Kamali Harris kako bi podržala pobačaj

Beyoncé je već podržavala demokratske kandidate, uključujući Joea Bidena i Hillary Clinton.

Na skupu u Houstonu, Beyoncé se pridružila Kamali Harris, demokratskoj kandidatkinji za predsjednicu, kako bi podržala prava na pobačaj.

Beyoncé se na kratko obratila okupljenima, naglašavajući da dolazi kao majka, a ne kao slavna osoba, te je istaknula kako je sloboda osnovno ljudsko pravo. Nakon govora, Harris je izašla na pozornicu uz pjesmu „Freedom” koja prati njenu kampanju, a Beyoncé ju je srdačno zagrlila.

Skup je osvijetlio važnost Teksasa u kontekstu pobačaja, jer je država postala centar najstrožih zakonskih ograničenja.

Beyoncé je već podržavala demokratske kandidate, uključujući Joea Bidena i Hillary Clinton. Njezin suprug Jay-Z također je podržavao Baracka Obamu 2008., čime su oboje godinama aktivni u političkoj sferi.

Istodobno, Harris se suočila s kritikama zbog odnosa prema religiji. Na prethodnom skupu, dvojica kršćanskih studenata uzvikivali su „Krist je Kralj!” i „Isus je Gospodin!”, nakon čega ih je publika naguravala, a Harris ih je ironično uputila na drugi skup.

Jedan od njih, Beth, kasnije je rekao da ga je iskustvo podsjetilo na Isusovo vlastito izrugivanje.

Također, izvješća pokazuju kako su pro-life grupe suočene s ograničenjima u američkim obrazovnim institucijama. Grupa Students for Life u Teksasu naišla je na pritiske da prestanu s aktivnostima nakon što su organizirali okupljanje.

Osnivač Diego Salinas izjavio je da su, unatoč ispunjavanju svih administrativnih zahtjeva, ipak bili prisiljeni prekinuti djelovanje zbog svojih stavova, dok su druge grupe bez smetnji nastavile koristiti školske resurse.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!