Roditelji ponovno dobili skrbništvo nad kćeri koja je bila oteta i prisiljena da se uda za muslimana

Sud u Pakistanu vratio je u petak skrbništvo nad 16-godišnjom kršćanskom djevojkom njezinim roditeljima nakon što ju je musliman oteo i prisilno preobratio te oženio.

Diyu Iftikhar (16) je iz obiteljske kuće u selu u provinciji Punjab oteo Ghazaal Jutt i dva suučesnika: Afzal Jutt i Ramzan Jutt. Otmica se dogodila 12. rujna, prema riječima njezinih roditelja. Sudac je jučer odobrio zahtjev za vraćanje skrbništva koji je podnijela majka djevojke.

“Diya Iftikhar bila je meta Ghazaala Jutta zbog njegove mržnje prema kršćanskoj zajednici Jaranwala”, rekao je Asher Sarfraz, izvršni direktor Christians True Spirit (CTS), koji je pružao pravnu podršku obitelji žrtve. “Djevojka je oteta protiv svoje volje i pod prijetnjom oružja prisiljena da snimi izjavu u kojoj tvrdi da su njezin prelazak na islam i brak s Juttom bili dobrovoljni.”

Sarfraz je rekao da je CTS podnio zahtjev Visokom sudu u Lahoreu za Diyin povratak roditeljima, a sud ga je odbacio 10. listopada zbog obmanjujuće izjave Diye pod pritiskom njezinog otmičara.

“Bilo je jasno da je Diya patila od zlostavljanja i nasilja od strane svojih otmičara, koji su brak i obraćenje koristili kao sredstvo samozaštite”, rekao je Sarfraz, a prenosi The Christian Post.

CTS je potom u četvrtak podnio još jedan zahtjev sudu Jaranwala Sessions.

Sudac je primijetio Diyin strah i tjeskobu i naredio svim prisutnima da napuste sudnicu kako bi djevojka mogla slobodno snimiti svoj iskaz. Kada se Diya osjetila sigurnom, rekla je sudu da se preobratila i udala protiv svoje volje i da se želi vratiti u kuću svojih roditelja. Čuvši to, sud je skrbništvo nad njom predao njezinim roditeljima.

Policija je kasnije ispratila djevojčicu i njezine roditelje sa suda jer se bojalo da bi ih osumnjičeni i njegovi rođaci mogli napasti.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!