Kanadski roditelji povukli djecu iz škole nakon prezentacije o rodnom identetu

Roditelji iz provincije Nova Scotia u Kanadi povukli su djecu iz škole nakon što je “nebinarni” izvođač u dragu održao obveznu prezentaciju o “rodnom identitetu” za djecu od 12 godina naviše.

Dana 18. listopada, roditelji iz škole Oyster Pond Academy, među kojima je i Hollie Riggs, zadržali su svoju djecu kod kuće nakon što su doznali da je izvođač Teo Ferguson, poznat i kao “Cookie Cunningham,” njihovoj djeci govorio o rodnom identitetu bez mogućnosti izostanka iz prezentacije.

Roditelji su se požalili da je sadržaj prezentacije, koji je uključivao teme o seksualnom identitetu, rodnoj raznolikosti i odnosima, nadmašio ono što bi trebalo biti obrađeno u učionici. Prezentacija je također uključivala način na koji queer osobe mogu izražavati svoj rod.

Riggs je izrazila nezadovoljstvo jer je, kako kaže, prvo čula za događaj putem društvenih mreža, ističući kako je htjela da takav razgovor s djetetom vodi kod kuće, a ne da se o tome raspravlja među vršnjacima.

Dodatni prigovor roditelja bio je taj što je tijekom prezentacije učitelj podijelio Fergusonove profile na društvenim mrežama, koji uključuju fotografije neprikladne za djecu. Ferguson je na Facebooku tvrdio da on nije podijelio svoje profile, već ih je učitelj s oduševljenjem dao učenicima u višim razredima.

Neki roditelji, poput Grega Austina, također su rekli da su njihova djeca željela napustiti prezentaciju, ali im to nije bilo dopušteno.

Unatoč reakcijama roditelja, škola je izdala izjavu kojom potvrđuje svoju posvećenost uključivanju LGBT tema radi promicanja “sigurnosti i poštovanja” među učenicima.

1 KOMENTAR

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Egzorcist
3 sati prije

Dolazi smak svijeta..porođajni trudovi

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!