Liam Payne je ovo trebao čuti prije smrti

Volio bih da je Liam Payne mogao čuti ovu poruku prije smrti, ali želim je podijeliti s vama.

Liam Payne bio je član boy benda One Direction koji je prodao nevjerojatnih 70 milijuna albuma. Dosegnuo je vrhunac uspjeha i stekao globalnu slavu, no zbog toga je proveo puno vremena u hotelskim sobama, što ga je nažalost dovelo do pada s trećeg kata hotela u Argentini.

U jednom intervjuu govorio je o svojim borbama s drogom i o tome kako je dotaknuo samo dno. Rekao je: „Tata mi je oduvijek govorio – usamljene hotelske sobe i biti zatvoren u toj sobi nije zabavno. Bio sam zabrinut koliko će moje dno biti duboko i gdje će biti moje dno.”

Nikada to ne biste primijetili na njemu, vrlo je dobro skrivao svoju bol. No kako je moguće da netko s tolikim uspjehom i slavom doživi potpuni životni pad? Čuli smo tu priču mnogo puta prije. To nije ništa novo, prisjetimo se kralja Salomona koji je bio moćan, bogat, slavan i imao sve užitke koje mu je svijet nudio. Na kraju je rekao: „Gledao sam sve što sam postigao i sve je to bila ispraznost.”

Opet i opet čujemo istu priču. Kad ljudi pokušavaju dosegnuti vrhunac uspjeha, vjeruju da će, kad ga jednom dostignu, biti sretni i zadovoljni. No, neki dođu do vrha, ostvare sve snove, a onda shvate da tamo nema ničega.

Primjer je Tom Brady, neosporni „najbolji svih vremena,” koji je nakon što je osvojio tri Super Bowla (kasnije ih je osvojio sedam), izjavio: „Zašto imam tri prstena Super Bowla, a i dalje mislim da postoji nešto veće za mene?” Brad Pitt, vrlo uspješan glumac, rekao je: „Znam da se ove stvari – auto, stan, naš pojam uspjeha – trebaju činiti važnima, ali zašto je onda opći osjećaj među ljudima više nemoć, izolacija, očaj i usamljenost?”

Lady Gaga, koja je ostvarila iznimnu karijeru u glazbi i filmu, rekla je: „Osvojila sam Oscara, pjevala na Super Bowlu, ali na neki način i dalje se osjećam prazno iznutra jer i dalje tražim tko sam i gdje pripadam.”

Želim vam reći nešto o svakome od nas: možda smo poznati kao oni koje sam spomenuo, možda smo nepoznati, ali svi nosimo prazninu u sebi. Bog nas je, na neki način, takvima stvorio, s prazninom u srcu.

Biblija kaže da je Bog svoje stvorenje podvrgnuo ispraznosti – to je praznina koju samo Bog može ispuniti. Droge je neće ispuniti, alkohol, seksualna iskustva ili posjedovanje stvari također. Samo Bog može popuniti taj prazni prostor u našem životu.

Svi smo usamljeni. Možda imamo mnogo prijatelja ili pratitelja na društvenim mrežama, ali unatoč svemu, osjećamo se usamljeno i izolirano. To je zato što je to usamljenost za samoga Boga. Također, svatko od nas osjeća krivnju jer smo prekršili Božje zapovijedi. Na kraju, svi se boje smrti.

Možda neki pokazuju hrabrost i kažu da se ne boje, ali duboko u sebi strah postoji. Odgovor za sve te ljude je odnos s Bogom. Jer Bog je toliko volio svijet da je dao svoga jedinorođenog Sina, kako bi tko god vjeruje u njega ne propadne, nego ima život vječni.

Volio bih da sam mogao podijeliti tu poruku s Liamom Payneom, ali želim je podijeliti s vama. Ono što tražite u životu je odnos s Bogom – ništa drugo neće ispuniti tu prazninu duboko u vama.

Autor: Greg Laurie; YouTube

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!