Svećenici ulagali u noćne klubove, pronevjerili 3 milijuna eura iz crkve

Velike su svote novca bile prebacivane s određenih računa kojima su upravljala dvojica svećenika i završavale su na računima određenih vlasnika noćnih klubova.

Predsjednik grčke Uprave za borbu protiv pranja novca, bivši zamjenik tužitelja Vrhovnog suda Haralambos Vurliotis, pokrenuo je postupak zamrzavanja bankovnih računa i imovine vlasnika noćnih klubova na Peloponezu zbog sumnje da su primili novac od dvojice svećenika visoko rangiranih u hijerarhiji Katoličke Crkve u Grčkoj.

Uprava je tijekom revizije otkrila kako su velike sume novca, koje dosežu oko 3 milijuna eura, ulagane iz katoličke crkve u noćne klubove. Ova praksa započela je prije osam godina.

Velike su svote novca bile prebacivane s određenih računa kojima su upravljala dvojica svećenika i završavale su na računima određenih vlasnika noćnih klubova, što je upućivalo na njihovo „ulaganje“ u taj posao.

Banke su ove transakcije prepoznale kao “sumnjivo kretanje novca”, što je potaknulo detaljnu provjeru kako bi se otkrila pozadina i identificirao stvarni broj osoba uključenih u slučaj.

Tijekom istrage pojavile su se indicije o teškim kaznenim djelima kao što su pronevjera i pranje novca.

Na kraju, Uprava je utvrdila da je iznos od 3 milijuna eura pronevjeren iz sredstava Katoličke Crkve, a od tada su identificirani i dvojica svećenika te vlasnici noćnih klubova.

Posljednja otkrivena transakcija dogodila se prije nekoliko dana i iznosila je 50.000 eura.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!