Bivši katolički nadbiskup Vigano podržava Trumpa: Tvrdi da se Harris “pokorava Sotoni”

Bivši visoki dužnosnik Vatikana koji je ekskomuniciran ranije ove godine potiče američke katolike da podrže bivšeg predsjednika Donalda Trumpa na izborima, upozoravajući da je potpredsjednica Kamala Harris “pakleno čudovište koje se pokorava Sotoni”.

Carlo Maria Vigano, bivši katolički nadbiskup, napisao je pismo američkim katolicima upozoravajući ih na nadolazeće izbore.

Vigano, koji se pojavio kao oštri kritičar pape Franje, ekskomuniciran je iz Katoličke crkve u srpnju zbog dovođenja u pitanje legitimiteta pape.

U svom pismu, Vigano je opisao “korištenje svog glasa” kao “moralnu dužnost” dok je dijelio svoja razmišljanja o dva glavna kandidata.

“Za katolika nema sumnje: glasati za Kamalu Harris moralno je nedopustivo i predstavlja vrlo težak grijeh”, rekao je. “Niti je moralno suzdržati se, jer u ovom ratu proglasiti se neutralnim znači udružiti se s neprijateljem.”

“Glasovati za Donalda Trumpa znači čvrsto se distancirati od antikatoličke, antikršćanske i antihumane vizije društva”, napisao je.

Viganovo pismo također je sadržavalo brojne reference na goruća pitanja i rasprave koje su zahvatile SAD, a na koje bi rezultati izbora mogli utjecati. Govoreći o zabrinutosti zbog infiltracije “woke” ideologije i seksualno eksplicitnog materijala u javne škole, podsjetio je Amerikance da su “škole legla indoktrinacije i korupcije.”

Vigano je Kamalu Harris identificirao kao “marionetu” koju kontroliraju bivši predsjednik Barack Obama, bivša državna tajnica Hillary Clinton i liberalni milijarder George Soros. Tvrdi da oni koji kontroliraju Harris uključuju “ljude odane zlu, ujedinjene sotonskom mržnjom protiv našeg Gospodina Isusa Krista i onih koji vjeruju u Njega, uglavnom protiv katoličkih vjernika”.

Vigano je zaključio zamolivši katolike da “glasuju bez oklijevanja i mole da naš Gospodin prosvijetli američke građane u donošenju izbora i podari pobjedu onima koji, barem, nemaju problema naviještati da je Krist Gospodin.”

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!