Najmanja beba stigla kući nakon što je godinu i pol dana provela u bolnici

Borba ove bebe za život i njezin povratak kući inspirativna su priča o preživljavanju i roditeljskoj predanosti.

Roditelji jedne od najmanjih britanskih beba slave povratak kući nakon što je njihova kći provela godinu i pol u bolnici. Robina, koja je rođena sa samo 312 grama, postala je najmanja beba rođena u Walesu.

Njezini roditelji, Daniel i Chantel Chambers iz Newporta, opisuju njezin povratak kući kao “ostvarenje sna”.

Borba ove bebe za život i njezin povratak kući inspirativna su priča o preživljavanju i roditeljskoj predanosti. Njeni roditelji sada preuzimaju 24-satnu brigu o njoj, nakon što je 18 mjeseci provela u bolnici, noseći se s brojnim zdravstvenim izazovima.

Foto: Daniel Chambers/Facebook

“Kada smo je doveli kući, to je bilo ostvarenje sna”

Robin je dijagnosticirano nekoliko stanja koja zahtijevaju stalnu njegu. Boluje od hipoksično-ishemične encefalopatije trećeg stupnja, cerebralne paralize, epilepsije i teške apneje, a hrani se na nazogastričnu sondu.

Njezina majka Chantel ne krije sreću jer joj je kći napokon kod kuće, nakon duge borbe u bolnici, a borila se i s teškom upalom pluća koja je zamalo bila smrtonosna.

“Bili smo jako uzbuđeni što smo je doveli kući – bilo je to kao ostvarenje sna”, rekla je Chantel.

Foto: Daniel Chambers/Facebook

Borba hrabre djevojčice još uvijek traje

Roditelji ove djevojčice sada prikupljaju sredstva za neophodne tretmane, terapije i opremu potrebnu za njen razvoj.

Cilj im je prikupiti 100.000 funti kako bi joj osigurali redovitu terapiju i specijaliziranu opremu kao što su tricikli, invalidska kolica i sjedala kako bi joj pomogli u što boljem razvoju.

Foto: Daniel Chambers/Facebook

“Umalo smo je izgubili u svibnju i bilo je jako teško vrijeme kada je dobila upalu pluća, ali od tada je samo jačala. U posljednja tri mjeseca se jako dobro oporavila i dovoljno je zdrava da je odvedemo kući”, rekla je majka hrabrog Robina, piše Daily Mail.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!