Ljubazna gesta vozača kamiona za smeće rasplakala ženu koja se bori s Parkinsonovom bolešću

Liz Marshall boluje od Parkinsonove bolesti već 30 godina. Unatoč bolesti, pronašla poseban način za širenje radosti. Izrađuje ukrase od leptira i poklanja ih ljudima koje upozna, u nadi da će im izmamiti osmijeh.

“Toliko mi je drago staviti ih u nečije ruke i vidjeti ih kako se smiješe. To mi uljepšava dan,” rekla je Liz. Izrada leptira također je pomogla Liz. Prije deset godina zbog Parkinsonove bolesti bilo joj je teško koristiti ruke. Ali rad s papirom za stvaranje leptira pomogao joj je da povrati malo kontrole.

“Nisam se mogla sama obući, nisam se mogla hraniti, počela sam raditi s papirom i polako su mi ruke ojačale”, objasnila je Liz. “Osjećam se tako blagoslovljeno što su mi ovi komadići papira vratili ruke.” Ova neočekivana korist omogućila je Liz da širi radost šest godina.

Liz je izgubila sposobnost hodanja

Sada koristi vozilo za kretanje. Terrance Davis, vozač tvrtke Waste Management, vidio je Liz na trijemu tijekom svoje rute. Bez da ga se pitalo, Terrance je odnio Lizine kante za smeće natrag uz njezin prilaz i pitao je gdje ih želi.

Za Liz je ovaj promišljeni čin značio više od pomoći oko smeća. To joj je pokazalo da je ljudi još uvijek primjećuju i da im je stalo do nje. “Kad si onesposobljen, puno puta postaneš nevidljiv”, rekla je Liz.

Dirnuta Terranceovom ljubaznošću, Liz ga je nominirala za nagradu Pay It 4Ward. Ovaj program nagrađuje ljude za njihova dobra djela. “Male stvari u životu su one koje su stvarno važne”, rekla je Liz za News 4, objašnjavajući zašto je nominirala Terrancea.

Na dan iznenađenja, Liz je uzbuđeno čekala s ljudima iz News 4 i First Fidelity Bank. Marissa Mindieta iz banke dala je Liz 400 dolara da ih preda Terranceu kao dio nagrade.

Kad je Terrance stigao pokupiti Lizino smeće, iznenadio se ugledavši skupinu koja ga čeka. Liz mu je objasnila zašto su tu i uručila mu nagradu. “U ime First Fidelityja, željela bih ti pokloniti 400 dolara”, rekla je Liz. “Za tvoju dobrotu. Ganuo si me do suza.”

Liz je izgubila sposobnost hodanja
Liz grli Terrancea

Terrance je očito bio dirnut. “O, moj Bože!” rekao je. “To jako cijenim.” Njegov skromni odgovor pokazao je da je pomogao Liz iz istinske dobrote, a ne zbog priznanja.

Nagradio ga i njegov poslodavac

Terranceovo dobro djelo imalo je još veći utjecaj. Waste Management, njegov poslodavac, također ga je novčano nagradio za njegovu dobrotu.

Liz je Terranceu dala neke od svojih kreacija leptira.

Dok je Terrance grlio Liz na rastanku, moglo se vidjeti koliko cijene jedno drugo. “Bila je sreća upoznati te, Liz”, rekao je Terrance. Liz mu je ponovno zahvalila, rekavši: “Hvala na tvojoj ljubaznosti. Male stvari su najvažnije.”

Pozvani smo biti Kristove ruke i noge u našim zajednicama. Svojim djelima možemo širiti Njegovu ljubav. Kada služimo drugima, služimo našem Gospodaru.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!