5 znakova da je neka osoba od đavla

Ovakve osobe često će u vama potaknuti osjećaj straha, nesigurnosti i sumnje.

Koji znakovi vam mogu otkriti osobu koja je poslana od đavla da utječe na vaš život? Odvojite se od njih, ali u isto vrijeme i molite za njih! I oni su vrijedni Bogu, te ih On po Duhu Svetom može promijeniti.

Jeste li ikada imali nekoga u svom životu tko vam je svaki put kada ste bili u njihovoj blizini crpio svu energiju? Možda vam je teško točno objasniti zašto se osjećate loše, ali svaki susret s tom osobom kao da oduzima vašu mentalnu i emocionalnu snagu.

I dok biste možda željeli vjerovati u najbolje, duboko u sebi znate da ta osoba nije dobra za vas. Moguće je da se upravo sada borite s tim osjećajem.

U današnjem članku razmotrit ćemo pet znakova koji ukazuju na to da je netko u vašem životu poslan s lošom namjerom te ćemo podijeliti načine kako se možete zaštititi od tih toksičnih utjecaja.

1. Potiču vas na grijeh

Jedan od najjasnijih znakova da netko nije dobar za vas je kada vas potiče na loše ponašanje ili grijeh. Iako svi griješimo, ljudi koji žele vaše dobro ukazat će vam na pogreške kako biste ih ispravili i poboljšali svoj život. Međutim, osobe koje su poslane s lošim namjerama često će vas poticati na destruktivne radnje, i to suptilno. Možda će vas pohvaliti ili podržati nakon što donesete lošu odluku, čime vas tjeraju da nastavite u lošem smjeru. Biblija nas upozorava u 1. Korinćanima 15,33: “Ne varajte se! Zli razgovori kvare dobre običaje.”

2. Manipuliraju

Ako vas je ikada netko natjerao da sumnjate u svoje osjećaje, iskustva ili odnose, vjerojatno ste bili manipulirani. Manipulacija nije uvijek očita, a često se odvija kroz suptilne taktike poput laži ili emocionalnog ucjenjivanja. Kao što zmija u Knjizi Postanka nije izravno natjerala Evu da pojede plod, već je manipulirala njezinim razumijevanjem, tako i te osobe koriste laži kako bi vas naveli da postupate u njihovom interesu. Cilj im je kontrolirati vas i udaljiti od Božjeg puta.

7 načina na koje đavao vara ljude

3. Stvaraju podjele

Osobe poslane s lošim namjerama često uzrokuju razdor u vašim odnosima. Mogu se ponašati kao da vam žele pomoći, a zapravo stvaraju sukobe među vama i ljudima do kojih vam je stalo. Ove osobe uživaju u stvaranju napetosti i podjela, a pritom se pretvaraju da su na vašoj strani. U Bibliji, u Mudrim izrekama 6,16-19, Bog jasno osuđuje one koji siju neslogu među braćom.

4. Iscrpljuju energiju

Jeste li ikada imali dojam da se nakon susreta s nekim osjećate emocionalno iscrpljeni, bezvoljni ili tužni? Ove toksične osobe djeluju poput emocionalnih vampira koji crpe vašu energiju. Bez obzira na to koliko se trudili održati odnos, uvijek se osjećate umorni i bez radosti. Njihov cilj nije izgraditi zdrav odnos, već vas iscrpiti do te mjere da više ne možete ni duhovno rasti ni ispunjavati svoju životnu svrhu.

5. Šire strah i sumnju

Osobe poslane s lošim namjerama često će u vama potaknuti osjećaj straha, nesigurnosti i sumnje. Možda ćete se naći u stanju stalnog straha i brige, a da ni sami ne shvaćate da dolazi od njihove prisutnosti u vašem životu. Biblija nas podsjeća u 2. Timoteju 1,7: “Jer Bog nam nije dao duha bojažljivosti, nego snage, ljubavi i razbora.” To znači da strah koji osjećate dolazi od vanjskih, a ne božanskih utjecaja.

Kako se zaštititi?

Prvi korak prema zaštiti je biti utemeljen u molitvi i Božjoj istini. Efežanima 6,11 nas poziva da “obučemo punu opremu Božju” kako bismo mogli izdržati protiv đavolskih zamki. To znači biti svjestan tih toksičnih utjecaja i svakodnevno tražiti Božje vodstvo. Drugi korak je djelovati mudro. Ne dopustite da vas emocije zavedu u pogrešnim smjerovima. Mudrost nas uči postavljanju jasnih granica i udaljavanju od osoba koje nam nanose štetu.

Ako prepoznajete ove znakove u svom životu, vrijeme je da se zaštitite i okrenete prema Bogu za vodstvo i snagu.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!