Viktoru (13) se kolege u školi smiju zbog bolesne noge: Govore mu da kupi na kiosku,

Viktor (13) iz Niša svakodnevno se suočava s velikim izazovima zbog smanjenog lučenja hormona rasta i iščašenog koljena koje mu otežava kretanje.

Živi sa svoje dvije sestre i ocem u stanu od 30 kvadrata, od čega je 5 na terasi. Stan je na petom katu, a Viktorova sestra Andreja (16) također ima problema s urođenim deformitetima nogu.

Dok priča, Viktor snažno stišće kapke kako bi zaustavio suze

“Na satu tjelesnog me toliko gurnuo da sam pao i slomio ruku. Ostali prijatelji, kaže uz malu pauzu, nisu prijatelji, rugaju mi ​​se zbog nogu”, kaže. “I kažu da treba kupiti nogu, da kupim nogu na kiosku.”

“Ispričao mi je što je sve prolazio i doživio od svojih prijatelja, da li namjerno ili nesvjesno, što su mu rekli … Svjestan je on svega, nije mali. Nije on kriv, krivo mu je. I sada mu je krivo što su ga ismijavali”, kaže otac.

Viktor kaže da mu je teško samo zbog škole, jer se mora prenjati gore-dolje.

Nedavno su Viktor i Andreja s obitelji bili u Rusiji na operacijama.

“Andreji su operacije bitne prije svega zbog produljenja potkoljenice i da je desna noga manje boli, a veliki smo optimisti da ćemo i Viktorov problem trajno riješiti”, objašnjava Goran koji uz pomoć dobrih ljudi i Grada Niša osigurao novac za višemjesečni boravak u Rusiji.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!