Hrabri Noa (7) je pobijedio rak, uklonjen mu je tumor od 17 centimetara

Sada redovito ide u školu i uživa u svakom trenutku, a obitelj se nada da će mu zdravlje ostati stabilno.

Noa Matina (7) iz Daruvarskog Brestovca prošlog ljeta suočio se s dijagnozom karcinoma bubrega. Nakon operacije u kojoj mu je uklonjen tumor od 17 centimetara i višemjesečnih kemoterapija, hrabri Noa pobijedio je bolest.

Danas je sretan što više ne mora uzimati mnoštvo lijekova i veseli se svakodnevici. Čak je sudjelovao u nogometnom kampu Real Madrida u Slatini, što mu je donijelo mnogo radosti.

Noina borba nije bila laka – suočio se s ozbiljnim nuspojavama, poput otkazivanja jetre, povišenog tlaka te gubitka kose i zubi. No, zahvaljujući upornosti, liječnicima i podršci obitelji, uspio je nadvladati sve prepreke.

Sada redovito ide u školu i uživa u svakom trenutku, a obitelj se nada da će mu zdravlje ostati stabilno. I dalje mora redovito na preglede, a port za kemoterapiju mu je još uvijek ugrađen, što mu ponekad smeta, no Noa je odlučan i ne dopušta da ga išta uspori.

Njegova mama Maja prisjeća se svega kroz što su prošli i kako je cijelo mjesto stalo uz njih, što im je neizmjerno pomoglo. Sada Noa s ponosom nosi školsku torbu i jedva čeka prvi izlet sa svojim prijateljima.

Gospodine Isuse, hvala ti za snagu koju si dao Noi i njegovoj obitelji u ovoj teškoj borbi. Molimo Te, drži ga pod svojim zaštitničkim krilima, da mu zdravlje ostane stabilno i da se radost vrati u njegov život u punini. Neka Tvoja ljubav i milost uvijek budu s njim i njegovim bližnjima. Amen.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!