S tobom je Gospodin, Bog tvoj!

"Ne boj se i ne strahuj, jer kuda god pođeš, s tobom je Jahve, Bog tvoj." (Jošua 1,9)

U vremenu nesigurnosti i iskušenja, riječi iz Svetog Pisma pružaju snagu, utjehu i jasnoću. Bog nas poziva da ne strahujemo, već da vjerujemo u Njegovu prisutnost i vodstvo.

Kao što nam Bog poručuje: Ne boj se jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.” (Izaija 41,10)

Gospodin ne samo da je s nama u trenucima slabosti, već ima plan za nas. Njegove misli o nama nisu misli zla, nego dobra. U Jeremiji 29,11, On jasno izjavljuje: “Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Gospodnja – naume mira, a ne nesreće; da vam dadnem budućnost i nadu.

Ovaj poziv na pouzdanje ne dolazi samo kao obećanje, već kao podsjetnik da u svim stvarima Bog radi za dobro onih koji Ga vole i koji su pozvani prema Njegovoj svrsi. Kao što piše u Rimljanima 8,28: “A znamo da Bog sve upravlja na dobro onima koji ga ljube, koji su pozvani po njegovu naumu.

Isus nas ohrabruje da najprije tražimo Kraljevstvo Božje

Kada nas brige preplave, Isus nas ohrabruje da tražimo najprije Njegovo kraljevstvo i pravednost, jer sve ostalo će nam biti dodano. “Tražite, dakle, najprije Kraljevstvo Božje i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo nadodati.” (Matej 6,33)

Osim toga, Bog nas podsjeća da je snaga i hrabrost naš poziv. Kao što je rekao Jošui, tako i nama poručuje: “Nisam li ti zapovjedio: odvaži se i budi hrabar? Ne boj se i ne strahuj, jer kuda god pođeš, s tobom je Jahve, Bog tvoj.” (Jošua 1,9)

Konačno, svi mi, trebamo vjerovati Gospodinu svim srcem. Naša vlastita mudrost često nas može dovesti u zabludu, ali kada se oslonimo na Božju mudrost, nalazimo pravi smjer. Kao što piše u Izrekama 3,5: “Uzdaj se u Gospodina svim srcem i ne oslanjaj se na vlastito razumijevanje.”

Neka nas ovi biblijski stihovi podsjećaju na Božju vjernost, Njegovu neprestanu prisutnost i Njegovu volju da nas vodi kroz životne izazove, pružajući nam mir, snagu i nadu. Uzdajući se u Njega, nalazimo istinsku hrabrost i utjehu u svakom trenutku.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!