5 stvari koje radim kada me budućnost plaši

S vremena na vrijeme pojave se brige za budućnost. Želim s vama podijeliti 5 stvari koje radim kada me budućnost plaši.

Iako znam da nema potrebe za strahom od budućnosti, jer je ona u Božjim rukama, strah se ponekad iznenada pojavi. Ako se osjećate nelagodno, znajte da niste sami.

1. Izgovorite ime Isusovo

Ako još niste čuli moćnu pjesmu “Samo želim reći ime Isus“, htjet ćete je poslušati. Jedna od strofa govori o strahu i tjeskobi i podsjeća nas da postoji moć u imenu Isus.

Filipljanima 2, 10-11 kaže: “Pred imenom Isusovim treba se prignuti svako koljeno, na nebu i na zemlji i pod zemljom, i svaki će jezik priznati da je Isus Krist Gospodin.”

Kada se uvuče strah od budućnosti, izgovorite Isusovo ime jasno i glasno. Podsjetite se da se strah mora pokloniti Kralju kraljeva i Gospodaru gospodara. Tjeskoba se ne može zadržati kada je Isus prisutan.

2. Molite se konkretno

Ponekad, osobito kada se bojimo, ne znamo što bismo molili. Čini se da naše molbe padaju u vodu i brinemo se da naše molitve nisu dovoljno snažne da nestane strah. Kada se to dogodi, svoje brige napišem na papir.

Zatim ih, jednu po jednu, križam s popisa dok ih predajem Gospodinu i molim Ga da ih zamijeni svojom istinom. Na primjer, ako sam zabrinut za financijsku situaciju, napišem riječ “financije”. Zatim se posebno molim za Božju opskrbu, zahvaljujući Mu što je Jahve-Jira, moj Opskrbitelj.

3. Tražite Božju mudrost

Često se naši strahovi temelje samo na mislima, sugestijama ili stavovima. Kada se uhvatim da strahujem zbog nepoznate budućnosti, molim Boga za jasnoću i mudrost. Molim Ga da obasja svjetlo istine nad svakom brigom i ukloni ono što bi stvaralo tamu.

Prema Jakovljevoj 1, 5-6, možemo tražiti od Boga mudrost – bez sumnje – i On će je dati. Svaki strah od budućnosti rasvjetljava Božja Riječ, jer ona je svjetiljka našim nogama i svjetlo našem putu.

PROČITAJTE: Molitva za pronalaženje radosti u jednostavnim stvarima

4. Pronađite radost

Što vam donosi najviše radosti u životu i kako strah od budućnosti krade tu radost?

Ovo su važna pitanja koja treba postaviti kada vas bombardiraju tjeskobne misli. Ako se namjerno bavite stvarima koje vam ispunjavaju dušu, imat ćete manje vremena za razmišljanje o onome što vas brine.

5. Pazite na sebe

Tijekom najtjeskobnijih sezona obično otkrijem da se ne brinem dobro za sebe. Dopuštam si previše nezdrave hrane, ne vježbam dovoljno …Kada se čini da se strah nadvija iznad nas, dobro je imati na umu da su naša tijela hramovi Duha Svetoga. Važno je kako se prema njima odnosimo. Ako tjeskoba raste, pogledajte svoje dnevne navike i pronađite način da unesete više svježeg zraka, sunca, zdrave hrane i puno vode. Mogli biste se iznenaditi kako vam ove osnovne potrebe olakšavaju pogled na budućnost!

U konačnici, puno je neizvjesnosti u danima koji su pred nama, ali u ovo možemo biti sigurni: kraj priče je već napisan. Isus pobjeđuje! Nema potrebe za brigom i strahom.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!