Vjenčali smo se, ali sam 48 sati kasnije ostala udovica: Nijedan doktor ga nije shvatio ozbiljno

Od trenutka kada mu je dijagnosticirana bolest do smrti prošla su četiri i pol mjeseca.

Samo 48 sati nakon što su rekli svoje sudbonosno “Da” na improviziranoj bolničkoj ceremoniji, Lara Reynolds izgubila je supruga Mikea. Njihov se svijet okrenuo naglavačke kada mu je dijagnosticirana kobna bolest pluća.

Mike Reynolds (51), dostavljač iz Cornwalla, mjesecima je imao problema s disanjem. Nakon pet mjeseci borbe i nedoumica oko raznih dijagnoza, Mikeu je u svibnju dijagnosticirana plućna fibroza, bolest koja uzrokuje ožiljke na plućima i otežava disanje.

Kada mu se u kolovozu stanje pogoršalo, Lara je organizirala njihovo vjenčanje u bolničkoj sobi, okružena najbližima, no nedugo zatim, 29. rujna, Mike je preminuo.

Lara vjenčanje opisuje kao “srceparajuće, ali lijepo”.

– To je bilo nešto što smo oduvijek željeli, samo smo mislili da imamo više vremena – rekla je prisjećajući se trenutaka koje su proveli zajedno.

Mislili su da je samo anksiozan

Mike, kojemu su liječnici isprva dijagnosticirali infekciju pluća, bio je odlučan u borbi s bolešću. Nakon posjeta brojnim liječnicima, uključujući i privatne, konačno mu je dijagnosticirana plućna fibroza od koje u Velikoj Britaniji boluje oko 70.000 ljudi.

– Mislili su da je to tjeskoba, čak ga je jedan liječnik pitao je li probao jogu – rekla je Lara.

Lara i Mike prije vjenčanja, Snimka zaslona: YouTube

Kad je Mike ponovno bio hospitaliziran u kolovozu, par je znao da nemaju puno vremena. U dogovoru s bolničkim kapelanom, Mike je izrazio želju da oženi Laru, što su i učinili 27. rujna, samo 48 sati prije njegove smrti. Lara sada pokušava podići svijest o plućnoj fibrozi i potiče ljude da ozbiljno shvate simptome nedostatka zraka.

Nitko nije shvaćao koliko je bolest ozbiljna

– Od trenutka kada mu je dijagnosticirana bolest do smrti prošla su četiri i pol mjeseca. Nitko nije shvaćao koliko je plućna fibroza ozbiljna – svi su mislili da je to samo bolest pluća, ali Mike i ja smo znali koliko je ozbiljna. Ne želim da još jedna obitelj prolazi kroz ono što mi prolazimo. Morate slušati svoje tijelo i inzistirati na pomoći – rekla je Lara.

Lara se nada da će njihova priča potaknuti druge da obrate pozornost na simptome plućne fibroze, kao što su otežano disanje, kašalj i umor.

– Voljela bih da su liječnici ranije prepoznali simptome, možda bi Mike imao više vremena – rekla je za kraj.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!