Papa Franjo kaže da će razmotriti ‘otvorenost’ prema ‘transrodnim osobama’

Uzvanici su "poticali" papu Franju "da odstupi od negativnog pristupa Crkve".

Dvoje ljudi koji su sudjelovali na privatnom sastanku pape Franje s LGBT aktivistima u subotu potvrdili su da se Papa obvezao razmotriti “otvorenost prema transrodnim osobama” kao kriterij za imenovanje novih američkih biskupa.

Prema Deaconu Raymondu Deveru, kojeg je citirao The Times, na papu Franju je utjecao sastanak iza zatvorenih vrata koji je imao s LGBT aktivistima.

Times je izvijestio da je Dever – koji je bio jedan od 11 Franjinih gostiju na sastanku – rekao da je “Franjo spomenuo da će mu više na pameti biti situacije koje doživljavaju [takozvane] transrodne osobe.”

Dever je dodao da je “on [papa] rekao da će, kada bude imenovao nove biskupe u SAD-u, njihovu otvorenost prema transrodnim [identificiranim] osobama smatrati kriterijem.”

Times je citirao još jednog člana sastanka koji je potvrdio da je čuo citirani komentar.

LifeSiteNews je kontaktirao New Ways Ministry – LGBT skupinu koja je sponzorirala sastanak – pitajući ih mogu li potvrditi izjave pripisane papi Franji, ali nije dobio odgovor.

Održan u subotu, sastanak između Franje i skupine New Ways Ministry trajao je gotovo 90 minuta.

Uzvanici su “poticali” papu Franju “da odstupi od negativnog pristupa Crkve” takozvanim “rodno različitim ljudima i da potakne crkvene vođe da pažljivije slušaju” ono što su nazvali “životima i vjerom LGBTQ+ osoba”.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!