Što upitati osobu na prvom spoju? Ovih 12 pitanja vam mogu pomoći

Razgovor na prvom spoju odnosi se na upoznavanje osobe. Ako ne znate što sve upitati osobu na prvom spoju, ovih 12 pitanja vam mogu pomoći.

Prvi spoj vam omogućuje da steknete bolje razumijevanje osobe. Te vam informacije mogu pomoći da odlučite želite li i kako nastaviti komunicirati s nekim.

Ponekad je teško započeti razgovor s nekim na prvom spoju kada ste nervozni i jednako uzbuđeni. Međutim, ako ne želite da se vrijeme odugovlači, morate biti u stanju voditi produktivan i zanimljiv razgovor. Ako niste sigurni koje su prikladne teme za razgovor na prvom spoju s nekim novim ili poznatim, pogledajte popis u nastavku za nekoliko ideja.

1. Privatni i obiteljski život

Jedna od prvih stvari koje će doći na repertoar su pitanja o privatnom i obiteljskom životu. Pitanja za prvi spoj koja u tom trenutku možete pitati mogu biti:

– gdje i s kime živiš? – ovo pitanje će vam dati informacije o odnosu s obitelji ili prijateljima te o tome koliko je osoba samostalna;

– imaš li braće i/ili sestara? – odgovor vam može reći o tome koliko je osoba spremna na kompromise i suradnju;

– imaš li kućne ljubimce? – ako osoba ima kućne ljubimce znači da je spremna na odgovornost i brigu o drugom biću;

Pitanje u kakvom je odnosu osoba s roditeljima ili obitelji može se činiti previše privatnim za prvi spoj. Bilo bi dobro kroz odgovore na druga pitanja pokušati shvatiti o kakvim se odnosima radi te jesu li oni dobri i pozitivni ili suprotno tomu.

PROČITAJTE: Molitva za određenu osobu

2. Kakav je bio tvoj dan do sada?

Toliko puta zaboravimo postaviti ovo jednostavno pitanje koje može otvoriti toliko mnogo tema za razgovor. Važno je znati kakav je nečiji dan bio prije nego što nastavite razgovor, jer njihovo raspoloženje može odrediti ton ostatku vremena dok ste zajedno.

3. Što te nasmijalo danas?

Ovo je dobar prijelaz za održavanje laganog razgovora i izmamljivanje osmijeha na lice vašeg partnera.

4. Što bi htio znati o meni?

Ovo pitanje omogućit će osobi da se raspita o svemu što želi znati o vama. Iako je ovo dobro pitanje koje može pokrenuti zanimljiv razgovor, budite spremni na neke stvari koje bi mogli postaviti. Ako vam nije ugodno zbog nečega što je postavljeno, jasno to s dužnim poštovanjem recite svom partneru. Možete reći stvari poput: “Mislim da je to osobno pitanje za prvi spoj” ili “Radije ne bih sada s tobom dijelio tu informaciju.” Iako je smisao izlaska upoznati nekoga, u redu je biti diskretan s obzirom na to tko ste.

5. Koji su vaši hobiji/što voliš raditi?

Dok osoba s vama dijeli svoje omiljene hobije, pažljivo je slušajte i postavljajte više pitanja. Sama ova tema može dovesti do dodatnih tema za razgovor tijekom spoja.

6. Ima li nešto što želiš da znam o tebi?

Ovo pitanje daje vašem partneru do znanja da ste zainteresirani za njega i da ste voljni saznati više o tome tko su.

7. Gdje si odrastao?

Ako to pitate, svom partneru ćete dati do znanja da ste zainteresirani za njihov odgoj. To može potaknuti zabavan, lagan razgovor o njihovom odgoju i dati vam bolji uvid u to s kim ste.

8. Što je za tebe ključno kada izlaziš ili si u vezi?

Ovo pitanje definitivno otkriva neke važne stvari koje vam mogu poslužiti ako se predomišljate hoćete li osobi pružiti drugu priliku.

9. Što misliš o idealnom spoju?

Uvijek je zabavno postaviti ovo pitanje. Daje vam ideju o vrstama spojeva na koje vaš suputnik voli ići. Također vam daje ideju kamo biste mogli ići u bliskoj budućnosti.

10. Pitajte ih o njihovoj karijeri.

Uvijek je dobro znati čime se osoba bavi. To može dovesti do razgovora o njihovom obrazovanju i budućim ciljevima u karijeri.

11. Pitajte ih o njihovoj životnim vrijednostima.

Uvijek je važno znati je li osoba religiozna, kakvo joj je mišljenje braku, crkvi, Bogu …

12. Koje unutarnje osobine kod nekoga smatraš najprivlačnijim?

Ovo pitanje koje potiče na razmišljanje može natjerati osobu da razmisli o tome koje su im kvalitete najvažnije. Također će vam dati uvid u to što oni cijene i podudaraju li se vaše vrijednosti s njihovima.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!