Norveški biskupi i predstavnici više od 30 kršćanskih zajednica potpisali deklaraciju protiv rodne ideologije

Norveški biskupi, zajedno s predstavnicima više od 30 kršćanskih zajednica u toj zemlji, potpisali su deklaraciju za podršku “biološkoj stvarnosti” i protiv pokreta kao što su rodna ideologija i “queer teorija”.

Ekumenska deklaracija o “rodnoj i spolnoj raznolikosti “, objavljena u utorak, navodi i “ispovijedanje Biblije kao riječi Božje” kao i “biološku stvarnost” u kritiziranju tih pokreta.

U svojoj izjavi potpisnici ističu da postoje “samo dva biološka spola: muški i ženski. O spolu osobe odlučuje se u trenutku začeća.”

“Ideja da postoji subjektivni rod i samoizabrani ‘rodni identitet’ koji je slobodno odabran i utemeljen na osjećajima, rezultat je ideologije i nema temelja u biologiji ili znanosti”, stoji u priopćenju.

Posljednjih su godina u mnogim zemljama vlasti promicale rodnu ideologiju mladima. Potpisnici u svom pismu opisuju izuzetno problematičnim “suočiti djecu i mlade u razredu s idejom da postoje ‘dječaci, djevojčice i drugi spolovi’.”

“Taj utjecaj može dovesti do zbunjenosti, nesigurnosti i destruktivnih životnih izbora za mnogu djecu i mlade”, stoji u priopćenju.

Izjava tvrdi da “državna tijela i javne vlasti zlorabe svoj mandat i moć kada pokušavaju izvršiti pritisak na građane i organizacije da se prilagode ‘queer teoriji’ u vezi s rodom, seksualnošću i brakom.”

Uz kritike rodne ideologije, izjava također kritizira umjetnu oplodnju i surogat majčinstvo, nazivajući njihovu upotrebu “kršenjem Božje kreativne volje i prava djeteta”.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!