3 molitve za člana obitelji koji je napustio vjeru

Teško gledati kako se voljeni okreću od vjere ili je čak potpuno odbacuju. Donosimo 3 molitve za člana obitelji koji je napustio vjeru.

Ponekad se član obitelji u jednom trenutku nazvao kršćaninom; kršten je, išao je u crkvu, slušao i čitao Božju Riječ te se molio s nama. Ali kako je više učio o autentičnoj vjeri, zaključio je da pravo kršćanstvo ipak nije nešto s čime se slaže. Napustio je Božji put kada je otkrio istinu.

Poput prispodobe o četiri tla koja se nalazi u Mateju 13, 1-23, ti su ljudi bili poput prva tri tla – nisu imali korijena. Koji god razlog bio, znamo da uvijek možemo i trebamo ići Bogu u molitvi kada se to dogodi, znajući da On čuje, vidi i može sve učiniti.

Evo, dakle, 3 molitve za člana obitelji koji je napustio vjeru.

1. Molitva Bogu kojem je sve moguće

Dragi Bože, srce mi se slama dok žalim svoju voljenu osobu koja je napustila Tvoj put. Ali vjerujem u riječi moga Gospodina i Spasitelja, Tvog Sina Isusa Krista, koji nas uvjerava da je “Bogu sve moguće” (Matej 19, 26).

Polažem svoju nadu u Tebe, jer znam da si jedini koji zaista može nešto učiniti po tom pitanju. Ti znaš zašto je otišao i vjerujem da znaš kako omekšati njegovo srce i vratiti u Tvoje stado – ako je to Tvoja volja i za Tvoju slavu. Želim ono što Ti želiš i predajem Ti svoje voljene, jer oni Tebi pripadaju.

Vjerujem u riječi iz Galaćanima 6, 9 da ćemo žeti ako ne odustanemo. Stoga Te molim svakim djelićem svog bića da dopreš do njegovog srca i pomogneš da vidi istinu i svjetlo. U Isusovo ime molim, amen.

2. Molitva Bogu koji može učiniti čudo

Svemogući Bože, Ti si Bog čuda. Stvorio si sunce i mjesec i zvijezde, ljude i životinje na ovoj ogromnoj planeti. Ti si Alfa i Omega, Prvi i Posljednji, Početak i Svršetak.

Znam da ne postoji ništa što Te može ograničiti. I znam da su riječi Tvoga Sina Isusa istinite: da ako samo imam vjere kao zrno gorušice, reći ću gori da se pomakne, i hoće.

PROČITAJTE: Molitva za osobu koja se udaljila od Boga

Danas, Bože, molim za čudo. Molim Te da govoriš istinu u srce, um i dušu moje voljene osobe. Pomozi joj da shvati da je Tvoj put jedini put koji vodi u nebo. Sve na ovoj zemlji je privremeno i sve stvari ovoga svijeta bez Tebe vode u propast.

Pomozi mi da se utješim spoznajom da je Tvoja moć jača od svega. Ti si Bog koji je razdvojio mora i uskrisivao mrtve. Dovedi moju voljenu osobu natrag u svoje ruke. Amen.

3. Molitva da ostanemo ponizni i suosjećajni kada smo ljuti ili tužni

Nebeski Oče, trenutačno sam pun emocija: ljut, tužan i uzrujan zbog toga što je moja voljena osoba odlučila otići od Tebe. Iako svi ovi osjećaji bujaju u meni, pomozi mi da sjeme gorčine ne procvjeta u meni i da se mogu u miru nositi s ovom situacijom. Pomozi mi da vjerujem da Ti brineš za nju puno više nego što ja mogu, jer si je stvorio.

Dok se susrećem sa svojim voljenim, omogući mi da zadržim duh poniznosti i suosjećanja. Osposobi me da poslušam riječi apostola Pavla i ne činim ništa iz sebične ambicije, već umjesto toga, u poniznosti, cijenim druge iznad sebe. Pomozi mi da gledam Tvoje interese, a ne vlastiti ponos ili ljutnju. Sve predajem Tebi, amen.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!