Pastiri ubili sedam kršćana u središnjoj Nigeriji

Počeli su sporadično pucati na seljane kada su ušli u selo.

Stočari Fulani napali su u utorak 1. listopada pretežno kršćansko selo u središnjoj Nigeriji, ubivši sedam ljudi, rekli su stanovnici tog područja.

Pastiri su upali u selo Egwuma, okrug Agatu, država Benue oko 17 sati, rekao je Philip Ebenyakwu, predsjednik Vijeća lokalne uprave Agatu u izjavi za medije.

“Počeli su sporadično pucati na seljane kada su ušli u selo”, rekao je Ebenyakwu. “Ubili su sedam ljudi, a ovo je osim onih koji su ozlijeđeni tijekom napada. Također smo kontaktirali sigurnosne agencije i one se mobiliziraju da krenu za osvajačima.”

Stanovnik tog područja Edwin Ogbanje rekao je da su napadači bili Fulani pastirska milicija koja je ostavila trag razaranja.

“Imperativ je da se provede temeljita istraga o ovom incidentu i da se odgovorni pozovu na odgovornost”, rekao je Ogbanje. “Ovi napadi pastira Fulani su u porastu, a izvješća pokazuju da su postali jedna od najsmrtonosnijih terorističkih skupina na svijetu. Nigerijska vlada mora poduzeti odlučne korake kako bi odgovorila na ovu rastuću prijetnju i zaštitila svoje građane.”

Audu Sule, bivši zastupnik u Domu skupštine države Benue, rekao je da je selo Egwuma udaljeno manje od kilometra od njegove kuće u Ogwuleu.

“Ubijeni su vođa zajednice i šest članova njegove zajednice”, rekao je Sule.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!