Transrodni pastor tvrdi da Biblija ‘nije napisana za 2024.’

Njegov cilj je osporiti razumijevanje muškog i ženskog spola koje se nalazi u vjerskim tekstovima.

Transrodni pastor iz Kalifornije, Drew Stever, progovorio je o stvaranju inkluzivnije službe za LGBTQ+ zajednicu, rekavši da Biblija “nije napisana za 2024.”.

Stever, koji se identificira kao transrodni muškarac, služi u Hope Lutheran Church u Hollywoodu, dijelu Evangeličke luteranske crkve u Americi (ELCA).

U intervjuu za The Daily Mail rekao je kako vjeruje da su tradicionalna tumačenja roda, kako je navedeno u Bibliji, “zastarjela”.

Tvrdi: “Kada čitamo u Svetom pismu da je Bog stvorio muškarca i ženu, da, ali Bog je stvorio i sve ostale.”

Njegov cilj je osporiti binarno razumijevanje roda koje se nalazi u vjerskim tekstovima i pružiti gostoljubiviji prostor za ljude svih identiteta.

Odrastao u Minneapolis-Saint Paulu, Minnesota, Stever je odrastao pohađajući katoličku školu, ali se borio s bijesom i depresijom povezanim s rodnom disforijom.

Bio je to školski učitelj koji ga je uveo u teologiju koja je prihvaćala inkluzivnost, što je zapalilo njegov “poziv” za službu.

Stever je započeo svoj prijelaz iz ženskog u muškog nakon što je završio sjemenište 2016.

Prisjeća se da je osjetio božansku poruku, rekavši: “Bio je trenutak kada sam se probudio, a riječi koje su mi pale na pamet bile su, ne moraš se više ljutiti.”

Stever i njegov partner Hazel, koji je također zaređeni svećenik, žive sa svoje troje djece u južnoj Kaliforniji.

Oboje su se suočili s diskriminacijom u crkvi, jer mnoge kršćanske denominacije ili ograničavaju uloge žena ili odbijaju transrodno svećenstvo.

Stever priznaje da se ELCA “trudi” biti sigurniji prostor za transrodne osobe, ali priznaje da je prihvaćanje i dalje sporo u mnogim vjerskim zajednicama.

NAJNOVIJE!