Kardinali na LGBT skupu promicali izražavanje homoseksualne ‘ljubavi’

Uz brojne pojedince koji su "vjenčani" za pripadnike istog spola, događaj je nazvan "Kakvo je iskustvo LGBTQ katolika?"

Brojni kardinali i drugi članovi Sinode prisustvovali su pro-LGBT događaju koji je jučer u Rimu vodio otac James Martin SJ i njegova Outreach grupa, tijekom kojeg je istospolni “oženjeni” muškarac pozivao na “izražavanje ljubavi”.

“Upoznajte stvarne ljude iza ‘maske’ koji pokušavaju živjeti katoličkim životom”, rekao je Christopher Vella. “Dopustimo da se ljubav izrazi”, dodao je.

Vella vodi LGBT katoličku skupinu Drachma sa sjedištem na Malti, a jučer je govorio u dvorani Generalne kurije Jezuita u Rimu, na događaju održanom na marginama Sinode o sinodalnosti. Živi kao “biseksualni katolik u braku s drugim muškarcem”.

U organizaciji vlč. Pro-LGBT skupina Outreach Jamesa Martina i časopis America Magazine koji vode jezuiti, okupili su se kardinali i drugi članovi Sinode kako bi čuli svjedočanstvo “LGBTQ katolika”. Započelo je dobrodošlicom oca Antoinea Kerhuela, SJ, koji služi kao tajnik isusovaca, javlja Lifesitenews.com.

Uz brojne pojedince koji su “vjenčani” za pripadnike istog spola, događaj je nazvan “Kakvo je iskustvo LGBTQ katolika?”

Kardinal Stephen Chow, SJ – član Sinode i biskup Hong Konga – predvodio je molitvu tijekom događaja, dok je druga najmlađa članica Sinode Julia Oseka predvodila završnu molitvu.

“Isuse Gospodine naš, nauči nas putovati jedni s drugima s poštovanjem i zahvalnošću. Ne uzimamo zdravo za gotovo ovu privilegiju slušati, učiti i hodati zajedno kao sinodalni suputnici”, molio je Chow i dodao:

O, Duše Sveti, pošalji nam svoje svjetlo vodilje istine, tako da se naše neznanje i predrasude mogu otopiti kroz ovaj sinodalni susret, a novo jutro obilježeno uzajamnim poštovanjem i empatičkim razumijevanjem može dobiti oblik u našoj crkvi za naše LGBTQ+ sestre i braću, kao i za sebe i našu Crkvu u cjelini.”

Martinu i Velli na panelu pridružio se i Juan Carlos Cruz, član Papinskog povjerenstva za zaštitu maloljetnika, za kojega je poznato da je papa Franjo rekao da ga je “Bog učinio homoseksualcem”.

NAJNOVIJE!