Možda ste zarobljeni grijehom, a da to ni ne znate

Imamo stalnu borbu s grijehom dok god smo na Zemlja. Ako mislite da ste zarobljeni grijehom, a da to ne znate, ovaj članak će vam dobro doći.

Odgovori im Isus: “Zaista, zaista, kažem vam: tko god čini grijeh, rob je grijeha.” (Ivan 8, 34)

Grijeh ima načine da se umnoži i oživi, ​​te pokrene novi i neočekivani napad na naša najranjivija područja.

Jeste li ikada vidjeli malu bubu uhvaćenu u paukovu mrežu? Što se više ta buba bori da se oslobodi, to se više zapetlja u mrežu. O tome govori ovaj stih. Čovjek je zarobljen svojim grijehom, a čak i kada dođe k sebi i prepozna potrebu za promjenom, ne može pobjeći vlastitim snagama. Samo se još više zapetlja.

Ali postoji nada za osobu koja je uhvaćena u svom grijehu. Svi se možemo osloboditi ropstva priznajući svoj grijeh Bogu i dajući Mu kontrolu nad našim životom kroz Isusa Krista. Samo nas On može otpetljati iz zapetljane mreže grijeha!

Nije sve grijehe lako prepoznati

I najmanji grijeh je velika stvar jer nas odvaja od Boga. U nastavku donosimo četiri uobičajena grijeha i kako ih pobijediti

1. Ogovaranje

Naše riječi imaju moć izgraditi druge ili ih srušiti. Jakovljeva 3, 5 kaže: “Tako i jezik: malen je ud, a velikim se može ponositi.” Umjesto da svojim riječima zapalimo vatru zla, možemo ih upotrijebiti da zapalimo vatru ohrabrenja i ljubaznosti.

Kada čujemo ogovaranje, pokušajmo se ne uključiti u razgovor. Umjesto ogovaranja, molite za osobu. Kada molimo za ljude, počinjemo ih vidjeti onako kako ih Bog vidi – vrijednima i dragocjenima.

2. Ponos

Filipljanima 2, 3 kaže: “Nikakvo suparništvo ni umišljenost, nego – u poniznosti jedni druge smatrajte višima od sebe.” Ponos nas sprječava da vidimo kako Bog djeluje u našim životima i kroz naše živote. Kada sve svoje uspjehe i postignuća pripisujemo sebi, zaboravljamo tko je naš Bog i za što je sposoban.

PROČITAJTE: Kako pobijediti lakozavodljivi grijeh koji je postao navika?

Vježbajte stavljati druge i njihove potrebe kao prioritete, tako što ćete naučiti služiti. Služenje drugima uči nas poniznosti i slama ponos koji umanjuje Božju veličinu. Što možete učiniti da danas nekome služite?

3. Briga

Uvijek postoji nešto o čemu trebamo brinuti – veliki ispit u školi, razgovor za posao, novac, bolest itd. Kada tjeskobno brinemo, govorimo Bogu da ne vjerujemo da će se brinuti za nas.

Bog ide ispred nas u svemu jer nas ljubi. On se može nositi s našim brigama puno bolje nego mi ikada. 1. Petrova 5, 6-7 kaže: “Ponizite se dakle pod snažnom rukom Božjom da vas uzvisi u pravo vrijeme. Svu svoju brigu povjerite njemu jer on se brine za vas.”

Jedan od najboljih načina da prestanete brinuti je molitva. U 1. Solunjanima 5, 16-18 Pavao kaže: “Uvijek se radujte, neprestano molite, zahvaljujte u svim okolnostima; jer to je volja Božja za vas u Kristu Isusu.” Kada se nađete zabrinuti, sjetite se vremena kada vam je Bog bio vjeran. Njegova vjernost u prošlosti je potvrda da će se nastaviti brinuti za vas u svakom novom danu.

4. Ljutnja

Ljutnja može uvelike spriječiti naš hod s Isusom i naše svjedočanstvo drugima. Pozivanje na radost, a ne na ljutnju, daje nam prednost nad neprijateljem.

Efežanima 4, 26-27 kaže: “Srdite se, ali ne griješite! Sunce nek ne zađe nad vašom srdžbom i ne dajite mjesta đavlu.” Kada vas nešto ili netko uzruja, razmislite prije nego što reagirate. Umjesto da dopustite da vas obuzme ljutnja, razgovarajte, saslušajte drugu osobu i reagirajte što smirenije.

NAJNOVIJE!