Papa Franjo imenovao pro-LGBT oca među 21 novim kardinalom

“Ne sumnjam da Bog doista poziva homoseksualce u svećeništvo, a oni su među najpredanijim i najimpresivnijim svećenicima koje sam upoznao.”

Papa Franjo najavio je konzistorij 8. prosinca na kojem će imenovati 21 novog kardinala iz cijelog svijeta, a među njima je i zagovornik LGBT zajednice, otac Timothy Radcliffe.

Završavajući svoj nedjeljni Angelus 6. listopada, papa Franjo je dao iznenađujuću najavu u vezi sa imenovanjem novih kardinala, prenosi Lifesitenews.com.

Na konzistoriju 8. prosinca, na svetkovinu Bezgrešnog začeća, Franjo će postaviti 21 novog kardinala za Crkvu, od kojih će 20 biti kardinali-izbornici na dan kada budu postavljeni – zbog starosti ispod 80 godina.

Od 6. listopada, 92 od sadašnja 122 kardinala s pravom glasa imenovao je papa Franjo. Do kraja 2024. godine, s novim kardinalima i još dvojicom koja su ostarjela (navršili su 80. rođendan i bili su prestari za glasovanje u papinskoj konklavi), Franjo će stvoriti 111 od 140 birača s pravom glasa.

Franjini novi odabiri karakteristični su za njegov stil tijekom njegovog 11-godišnjeg pontifikata, prkoseći očekivanjima i zaobilazeći važna sjedišta koja bi povijesno bila kardinalska sjedišta.

Vlč. Timothy Radcliffe je bio meštar dominikanskog reda od 1992. do 2001., no njegovo je ime nedvojbeno ozloglašenije po istaknutom i ustrajnom promicanju LGBT ideologije, u suprotnosti s katoličkim učenjem.

Neposredno prije nego što je Vatikan izdao svoj dokument iz 2005. kojim se ponovno potvrđuje zabrana primanja muškaraca s “homoseksualnim sklonostima” u sjemeništa, Radcliffe se javno usprotivio predviđenoj zabrani.

Pišući u londonskom Timesu, Radcliffe je tvrdio da bi “svaka duboko ukorijenjena predrasuda prema drugima, poput homofobije ili mizoginije, bila osnova za odbijanje kandidata za svećenika, ali ne i njihova seksualna orijentacija.”

Zatim je u  članku  za  The Tablet rekao: “Ne sumnjam da Bog doista poziva homoseksualce u svećeništvo, a oni su među najpredanijim i najimpresivnijim svećenicima koje sam upoznao.”

NAJNOVIJE!