U jednu stvar ne morate sumnjati

Svi imamo sumnje. Izlazimo iz kuće i pitamo se jesmo li ugasili svjetla … Ipak, u jednu stvar ne morate sumnjati.

Pitanje jeste li ugasili svjetla moglo bi vas mučiti nekoliko minuta ili sati, ali neke sumnje ostaju s nama puno duže. Za mnoge ljude, pitanje koje ih drži budnima noću nije sumnja u sebe ili zaboravnost. To je pitanje gdje će provesti vječnost i jesu li doista spašeni ili ne.

Tri načina da ispitate svoje srce i znate jeste li spašeni

1. Jeste li prihvatili Božju milost?

Ta milošću ste spašeni po vjeri! I to ne po sebi! Božji je to dar! Ne po djelima, da se ne bi tko hvastao. (Efežanima 2, 8-9)

Ne moramo raditi za svoje spasenje. Spasenje je Božji dar, jer Isus je umro za naše grijehe. Učinio je ono što mi nikada ne bismo mogli i premostio jaz koji grijeh stvara između nas i Boga.

Zbog Isusove žrtve mogu nam biti oprošteni grijesi. Kada priznamo da ne možemo zaslužiti svoje spasenje i prihvatimo Božji dar milosti, dopuštajući da nas Isus, a ne naša djela, spasi od smrti, spašeni smo!

I nema ni u kome drugom spasenja. Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti. (Djela 4, 12)

2. Vjerujete li da je Isus Gospodin?

Jer ako ustima ispovijedaš da je Isus Gospodin, i srcem vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen. Doista, srcem vjerovati opravdava, a ustima ispovijedati spasava. (Rimljanima 10, 9-10)

Apostol Pavao je ove riječi napisao kršćanima u Rimu, a one još uvijek vrijede za nas. Sve što trebate učiniti je vjerovati da je Isus Gospodin, i bit ćete spašeni. Božja nam je milost olakšala spasenje! Dao je svog jedinog Sina da umre na križu za naše grijehe, tako da sve što trebamo učiniti je vjerovati u Njegovu žrtvu.

3. Jeste li posvetili svoj život nasljedovanju Isusa?

Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. (Ivan 3, 16)

Vjera nije jednokratna odluka; to je životno opredjeljenje. Kada doista vjerujemo da je Isus Gospodar naših života, sve što radimo predajemo tom uvjerenju. Dopuštamo da nas Božja Riječ oblikuje i vjerujemo da Bog zna što je najbolje za nas.

NAJNOVIJE!