Kuvajtski kraljevski princ je postao sljedbenik Isusa Krista

“Ako me ubiju zbog ovog zapisa, susrest ću Isusa licem u lice”, izjavio je Abdullah.

Jedan od članova kraljevske obitelji Kuvajta, princ Abdullah Alabah, postao je sljedbenik Isusa Krista, što je izazvalo šok u arapskom svijetu.

U audio zapisu, objavljenom pod njegovim imenom, princ jasno izražava svoju vjeru i spremnost da se suoči s posljedicama svoje odluke.

Princ Abdullah Alabah, pripadnik kuvajtske kraljevske obitelji, u svom audio zapisu govori o svojoj odluci da napusti islam i prihvati kršćanstvo.

U potresnoj poruci, naglašava kako je svjestan da bi mogao izgubiti život zbog svoje odluke, no čvrsto vjeruje da će se nakon smrti susresti s Isusom Kristom. “Ako me ubiju zbog ovog zapisa, susrest ću Isusa licem u lice”, izjavio je Abdullah.

Vijest je izazvala brojne reakcije

Audio zapis je prenio Al Hakika, satelitski kršćanski TV kanal na arapskom jeziku, koji emitira vjerske programe. Njihov program prati veliki broj gledatelja diljem Bliskog istoka, a vijest o obraćenju princa brzo se proširila, izazvavši brojne reakcije.

Kuvajtska kraljevska obitelj, poznata po svom bogatstvu i utjecaju, do sada nije službeno komentirala ovu situaciju. Abdullah, čije ime u prijevodu znači “Božji sluga”, dolazi iz ugledne dinastije koja upravlja Kuvajtom, zemljom bogatom naftom.

Njegovo ime često se spominje u rodoslovlju kuvajtskih vladara, a ovakva odluka mogla bi imati dalekosežne posljedice, ne samo na njegov osobni život, već i na političku scenu.

Iako princ nije naveo kojoj denominaciji kršćanstva pripada, njegov čin izazvao je brojne spekulacije. U zapisu je izgovorio svoje puno ime te izjavio: “Prihvaćam sve što mi se dogodi jer me istina iz Biblije vodila na pravi put.”

Ova rečenica odražava duboko uvjerenje da je pronašao smisao u kršćanskoj vjeri, usprkos rizicima s kojima se suočava zbog svoje odluke.

NAJNOVIJE!