Ovo je Lejla Zalihić, hrabra majka koja je spasila kćer (13) iz poplava u BiH

Lejla je uspjela plivati više od tri kilometra kroz nabujale vode Jablaničkog jezera, držeći svoju kćer.

Lejla Zalihić postala je simbol hrabrosti i majčinske ljubavi nakon što je, u noći katastrofalnih poplava koje su zahvatile Buturović Polje, skočila s trećeg kata svoje kuće i plivala tri kilometra kroz bujicu kako bi spasila svoju 13-godišnju kćer.

Njena nevjerojatna priča potresla je i zadivila sve koji su čuli za ovaj herojski čin.

Poplave su zahvatile cijelu regiju, a Lejla, zajedno sa svojom obitelji – suprugom, kćerkom i svekrvom – našla se u smrtonosnom vrtlogu vode koja je uništila njihov dom. Prema riječima očevidaca i izvještajima lokalnih medija, obitelj se borila za život dok je bujica nosila sve pred sobom.

Unatoč mrkloj noći, bez orijentacije i s ozbiljnim povredama, Lejla je uspjela plivati više od tri kilometra kroz nabujale vode Jablaničkog jezera, držeći svoju kćer i štiteći je cijelim putem. Suprug i kćerka su preživjeli, ali se Lejlina svekrva još uvijek vodi kao nestala.

Lejla sa suprugom i kćeri kojoj je spasila život; Foto: Facebook

Lejla je s povredama primljena u bolnicu

Lejla je s vidljivim povredama primljena u bolnicu, dok su njen suprug i kćer, hvala Bogu, u dobrom stanju. Međutim, emocionalne rane koje je obitelj pretrpjela sigurno će dugo zacjeljivati.

Ova tragedija i herojski čin Lejle Zalihić potaknuli su stanovnike Konjica i okolnih mjesta na solidarnost i podršku. Jedan od susjeda, Arman Kurtić, podijelio je svoje osjećaje na društvenim mrežama:

„Danas smo posjetili našu komšinicu Lejlu Zalihić… Priča, trauma i horor iskustvo za čitav život. Mi, njihovi sugrađani, komšije i privrednici moramo biti uz njih danas, sutra i svaki naredni dan dok se sve ovo dovede u stanje najbolje koje može! Nek se Gospodar smiluje onima koji nisu s nama nakon ove tragedije.”

Foto: arman_kurtic/Instagram

Ova dirljiva poruka pokazuje kako se zajednica ujedinila u podršci ovoj hrabroj majci i njenoj obitelji, koja se suočava s nezamislivim gubicima i posljedicama prirodne katastrofe.

Dok se potraga za Lejlinom svekrvom nastavlja, priča o Lejli Zalihić ostaje svjedočanstvo o majčinskoj ljubavi, hrabrosti i nadi koja i u najtežim trenucima može zapaliti svjetlo u tami.

NAJNOVIJE!