3 pitanja koja trebate postaviti supružniku da bi vaša ljubav rasla

Bez obzira na izazove, brak treba uvijek napredovati. Ova 3 pitanja trebate postaviti supružniku da bi vaša ljubav rasla.

Svakodnevne obveze, djeca, posao i nepredvidive situacije mogu udaljiti supružnike jedno od drugog. Konflikti i problemi nastaju jer se supružnici ne zaustavljaju i ne posvećuju dovoljno pažnje jedno drugome. Umjesto da radimo na izgradnji odnosa, često se zatvaramo. Ali ljubav istinski cvjeta samo kada je dajemo drugome, a ne kada je tražimo za sebe. Unatoč izazovima, uvijek je moguće ojačati vezu i raditi na zajedničkoj budućnosti punoj ljubavi.

U tome vam mogu pomoći sljedeća tri pitanja u nastavku.

1. Jesi li zadovoljan onim što si dobio od mene?

Često se pitamo jesmo li mi sami sretni u vezi, ali prava sreća leži u jednom drugom pitanju: dajemo li supružniku ono što mu je potrebno za njegovu sreću? Odnos pun ljubavi zahtijeva da svaki dan pokušavamo razumjeti drugu osobu i usrećiti je. Tako učimo živjeti sa supružnikom koji može biti prilično drugačiji od nas, a pritom učimo iskoračiti iz svojih granica.

2. Što mogu učiniti da poboljšamo naš odnos?

Ljubav ne blijedi s vremenom, ali često zaboravimo uložiti onoliko truda u vezu koliko smo to činili na početku. U početku su romantični činovi poput male pažnje uobičajeni, no s godinama ih često napustimo. Veza se može naći u krizi zbog nedostatka svakodnevne pažnje. Ali važno je to shvatiti i pokušati održati ljubav živom. Uz veću emocionalnu inteligenciju i spremnost da razumijete potrebe svog supružnika, veza može nastaviti rasti i jačati.

3. Bi li se ponovno udala za mene?

Kada ulazimo u brak, biramo partnera sa svim njegovim vrlinama i manama. Voljeti nekoga onakvog kakav jest i obećati mu vječnu ljubav čin je slobodne volje. No, ovo obećanje nije jednokratno – svaki dan moramo napraviti novi izbor za ljubav i za male stvari koje učvršćuju veće stvari.

Tajna dugotrajne ljubavi je uvijek iznova “vjenčati” istu osobu. S vremenom se mijenjamo i sazrijevamo, stoga je važno uvijek iznova izražavati svoju privrženost supružniku.

Izvor: Aleteia

NAJNOVIJE!