Najbolji dokaz da je Bog stvorio svijet

Ham tvrdi da ateisti imaju slijepu vjeru jer vjeruju da je život nastao prirodnim procesima, unatoč tome što znanstveni dokazi to ne potvrđuju.

Poznati kreacionist Ken Ham dao je detaljno objašnjenje o tome što je najbolji dokaz da je Bog stvorio svijet.

Njegova argumentacija temelji se na spoju znanosti i vjere, s posebnim naglaskom na kompleksnost DNK i ulogu informacija u živim organizmima.

1. Priroda otkriva Boga

Ham započinje citiranjem Rimljanima 1,20, gdje apostol Pavao ističe da je Bog nevidljiv, ali vidljiv kroz stvaranje. Svijet oko nas, prema Hamu, jasno pokazuje Božju prisutnost, a oni koji to ne vide nemaju izgovor jer je stvaranje Božji pečat na svijetu.

2. DNK kao dokaz inteligentnog dizajna

Ham koristi analogiju indijanske strijele, objašnjavajući da bi arheolog, pronašavši strijelu, odmah zaključio da ju je stvorila inteligencija. Sličnu logiku primjenjuje na DNK, koja je najsloženiji informacijski sustav u svemiru. Prema Hamu, nemoguće je da tako kompleksan sustav nastane slučajno, a DNK je jasan dokaz Božje ruke u stvaranju.

3. Informacijski sustavi ne mogu nastati slučajno

Ham naglašava da materija ne može sama proizvesti informacije. DNK ne samo da sadrži zillion bitova informacija, već također sadrži “jezik” koji omogućava čitanje tih informacija. Znanstveni podaci pokazuju da se kodovi ne mogu pojaviti sami od sebe iz materije, već zahtijevaju inteligentnog tvorca.

4. Vjera i znanost nisu u sukobu

Iako DNK pruža snažan dokaz stvaranja, Ham objašnjava da postoji i aspekt vjere koji ne može biti empirijski dokazan. Ljudi su ograničeni bića s ograničenim znanjem, dok Bog ima potpuno znanje. On ističe važnost vjere, pozivajući se na Hebrejima 11,6, gdje se kaže da je bez vjere nemoguće ugoditi Bogu.

5. Kršćanska vjera naspram ateističkog vjerovanja

Ham tvrdi da ateisti imaju slijepu vjeru jer vjeruju da je život nastao prirodnim procesima, unatoč tome što znanstveni dokazi to ne potvrđuju. Nasuprot tome, kršćanska vjera, potvrđena je znanošću koja otkriva Božju prisutnost kroz informacije u DNK i biokemiji.

Ken Ham zaključuje da je konačni dokaz Božjeg postojanja Njegova Riječ. Vjera dolazi slušanjem, a Bog obećava da će se otkriti onima koji ga iskreno traže. Također poziva na dublje istraživanje kako bi se pronašao Bog u svakodnevnim stvarima i u samoj strukturi života.

NAJNOVIJE!