Nisam se još udala i ne sviđa mi samaštvo: Što da radim?

Ovo podužu i iskrenu poruku poslala je jedna naša pratiteljica na Instagramu. Željela je ostati anonimna. Evo našeg kratkog odgovora!

“Oduvijek sam sanjala o tome da imam obitelj. Sebe sam uvijek vidjela kao suprugu i majku, i od malena sam se za to molila. Sada sam u kasnim tridesetima, a brak se još nije dogodio. Nemam problema s međuljudskim odnosima, no brak kao da mi izmiče. Samački život mi ne odgovara, a primjećujem da mnogi samci s vremenom postaju sve čudniji. Bojim se da se to ne dogodi i meni, pa se ponekad osjećam frustrirano i ljutito, kao da Bog favorizira druge više nego mene. Čini mi se da oni koji žive nepošteno često prolaze bolje, dok oni koji nastoje živjeti pobožno ostaju sami.”

Bog kaže u Postanku 2, 18: “Nije dobro da čovjek bude sam; načinit ću mu pomoć kao što je on” i ne morate pogađati zašto to nije dobro. Stvoreni smo za odnos i potrebu jedni za drugima, ali za pojedine ljude koji imaju malo, ako uopće, potencijalnih partnera, možda je to najusamljenije mjesto. Istina je da nikad niste sami, jer Bog je s vama svaki korak na putu.

Naš prvi poziv nije nužno brak, nego ljubiti: ljubiti Boga svim srcem, dušom i snagom te svoje bližnje onako kako je Krist ljubio nas. Razvijanje odnosa s Bogom je najvažnije, jer samo On može ispuniti najdublje čežnje. Nijedan muškarac ne može to u potpunosti ostvariti jer smo svi nesavršeni. Brak je put dvoje ljudi koji zajedno rastu prema Bogu, koji je izvor vječne radosti i mira. To ne znači da se nećete udati – mnogi su pronašli ljubav i brak u kasnijim godinama. Bogu je sve moguće. Budite hrabri, nastavite razgovarati s Bogom o svojim osjećajima, strahovima i razočaranjima.

Isusove riječi: “Tražite najprije Kraljevstvo Božje, a sve drugo bit će vam nadodano” daju nam nadu i podsjećaju nas da je najvažnije ciljati prema nebu. Kako god doživljavate samoću, prepoznajte je kao dar od Boga i izvucite najbolje od nje dok god je imate. Činite sve što možete da budete pobožni. Onima koji su samci lako je upasti u sebičan, egocentričan stil života i u seksualni grijeh, bilo u mislima ili djelima. Budite samodisciplinirani i odgovorni prema drugima.

Držite oči uprte u nebo. To je naš vječni odnos s Kristom koji je u konačnici bitan.

NAJNOVIJE!