Ateist se okrenuo Bogu nakon što je čuo ove riječi

Sudbonosna rečenica iz Biblije pokrenula je niz događaja koji će mu zauvijek promijeniti život.

Jeff Allen, poznati komičar i samoprozvani ateist, godinama je bio uvjeren u svoje stavove o životu, Bogu i religiji. Njegovo razmišljanje bilo je prožeto skepticizmom, a ideje o Bogu smiješne i daleke.

No, sudbonosna rečenica iz Biblije pokrenula je niz događaja koji će mu zauvijek promijeniti život.

Putovanje kroz sumnju i traženje smisla

Sve je počelo na sastancima Anonimnih alkoholičara (AA) kada su mu rekli da mora pronaći “višu silu” na koju bi se oslonio. Jeff, u tom trenutku zagriženi ateist, nije vjerovao u Boga.

Iako su mu govorili da je ta viša sila nešto što on sam može definirati, to mu nije pružalo utjehu. Njegov racionalni um stalno je postavljao pitanje: “Ako ja stvaram vlastiti koncept božanstva, zar to ne znači da sam u zabludi?”

Tijekom svog osmogodišnjeg traganja za smislom, Jeff je isprobao sve – od New Agea, budizma, pa do filozofskih rasprava o životu. Međutim, nijedna od tih opcija nije mu pružala mir i zadovoljstvo koje je tražio.

Ključni trenutak na golf terenu

Prekretnica je nastupila kad je jednog dana igrao golf s prijateljem koji mu je rekao rečenicu koja će zauvijek ostati u njegovom sjećanju: “Ne možeš uistinu uživati u stvorenju dok ne stvoriš odnos s Onim tko ga je stvorio.” Na Jeffovu iznenađenje, njegov prijatelj je tu misao preuzeo iz Biblije. Jeff, još uvijek skeptičan, odgovorio je: “Tko danas čita Bibliju?”

Njegov prijatelj mu je zatim objasnio da pravi ateist ne može biti siguran u apsolutno ništa, pa tako ni u nepostojanje Boga. Ova ideja, da osoba mora biti “svemoguća” kako bi u potpunosti negirala postojanje Boga, ostavila je Jeffa zatečenog.

Biblija koja je promijenila sve

Nakon tog susreta, Jeff je dobio Bibliju i seriju snimaka s biblijskim lekcijama. Premda isprva nije imao namjeru ozbiljno ih proučiti, dogodio se presudan trenutak.

Prva kaseta koju je slušao bila je propovijed iz Knjige Propovjednika. Stihovi “Sve je ispraznost” odjeknuli su u njegovom srcu, sažimajući osam godina njegovih pokušaja da pronađe smisao u materijalizmu i užicima ovoga svijeta.

Ti stihovi naveli su ga na duboko promišljanje. Jeff je shvatio da ništa od ovog svijeta – bilo da se radi o novcu, uspjehu ili materijalnim stvarima – ne može pružiti trajno zadovoljstvo i sreću. Zaključio je da bez Boga život nema istinsko značenje.

Obnova braka i novi početak

U tom periodu, Jeffov brak bio je na rubu raspada. On i njegova supruga Tammy već su potpisali papire za razvod. No, u posljednjem trenutku, odlučili su pokušati još jednom. Povratak kući i rad na njihovom odnosu temeljio se na principima iz Biblije, posebno iz Efežanima, koji su ih poučili kako se voljeti i poštovati.

Taj proces nije bio lagan. Jeff je priznao da im brak nije savršen, ali su uspjeli graditi svoj odnos na temelju Božje riječi, što je donijelo mir i obnovu u njihov život.

Bog kao ključ smisla

Jeff Allen danas svjedoči o svojoj preobrazbi i poziva druge, bilo da su ateisti ili vjernici, da razmisle o postojanju Boga. Kroz osobno iskustvo, shvatio je da se istinska sreća i ispunjenje ne mogu naći u materijalizmu, već u Bogu. Njegova poruka je jednostavna: “Ako postoji Bog, traži ga i otvori se mogućnosti da ti promijeni život.”

Njegova priča služi kao inspiracija za sve one koji su u potrazi za smislom i istinskom srećom – ona se ne nalazi u stvarima, već u odnosu s Bogom.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!