Igračice ženskog nogometnog tima odbile igrati protiv tima čiji je glavni igrač biološki muškarac

"Ovdje se ne radi o transrodnosti", rekla je majka igračice koja je odbila igrati.

Igračice srednjoškolskog ženskog nogometnog kluba iz New Hampshirea odbile su igrati protiv tima čiji je glavni igrač biološki muškarac, nakon sličnog poteza nekih sveučilišta kada su u pitanju timovi sa sportašima koji se identificiraju kao trans.

U utorak je najmanje pet djevojaka iz sveučilišne nogometne momčadi Hillsboro-Deering High School Girls preskočilo svoju utakmicu protiv regionalne srednje škole Kearsarge u kojoj je zvijezda momčadi muškarac po imenu Maelle Jacques, izvijestio je NHJournal.

“Ovdje se ne radi o transrodnosti”, rekla je za novine Heather Thyng, majka igračice Hillsboro-Deering koja je odbila igrati. “Ovdje se za nas radi o biologiji i povećanom fizičkom riziku pri igranju kontaktnog sporta protiv suprotnog spola.”

“Nitko se nikad nije približio [Maelle,] pa pretpostavljam da nikad neće biti u opasnosti ako ima dovoljno djevojaka da uvijek imaju slab tim”, rekla je Betsy Harrington, još jedan roditelj.

“Ako svaka utakmica ima nekoliko djevojaka koje odbijaju igrati, nikada nećemo znati sposobnosti Kearsarge tima. Imaju prednost o kojoj nisam razmišljao. Radi se o tome da uvijek igraju s osakaćenom momčadi bez svih svojih igrača.”

“Vjerujemo, uključujući i moju kćer, da je odbijanje natjecanja najbolji način da se povučemo po ovom pitanju i nadamo se da će roditelji biti spremniji da se izlažu znajući da ne moraju biti prvi ili jedini obitelji unutar naše zajednice da to učinimo”, rekao je Thyng.

“Treneri su me uvjerili da su djevojkama rekli da neće imati negativnih posljedica za bilo koga tko se odbije natjecati”, dodala je.

NAJNOVIJE!