Melania Trump zagovara pobačaj u nadolazećim memoarima: ‘To je temeljno pravo’

"Ženino temeljno pravo na individualnu slobodu, na vlastiti život, daje joj ovlast da prekine trudnoću ako to želi."

Melania Trump je napisala memoare koji bi trebali biti objavljeni kasnije ovog mjeseca, a u kojima uznemirujuće zagovara pobačaj.

Prva dama dala je sve od sebe da ostane izvan svjetla reflektora tijekom predsjedničkog staža i političke karijere svog supruga. Sada, u memoarima pod naslovom Melania koji će biti objavljeni mjesec dana prije današnjih izbora, otvoreno je izabrala stranu u američkim ratovima protiv pobačaja.

Guardian je dobio kopiju memoara i objavio bivšu – a možda i buduću – izjavu Prve dame o pobačaju:

“Imperativ je zajamčiti da žene imaju autonomiju u odlučivanju o tome hoće li imati djecu, na temelju vlastitih uvjerenja, bez bilo kakve intervencije ili pritiska vlade. Zašto bi itko osim same žene imao moć određivati ​​što ona radi sa svojim tijelom?

Ženino temeljno pravo na individualnu slobodu, na vlastiti život, daje joj ovlast da prekine trudnoću ako to želi. Ograničiti ženi pravo na izbor hoće li prekinuti neželjenu trudnoću isto je što i uskratiti joj kontrolu nad vlastitim tijelom. To sam uvjerenje nosila sa sobom kroz cijeli svoj odrasli život.

Snažno podupire pravo na izbor

S obzirom na činjenicu da su memoari prilično kratki, prvenstveno se fokusirajući na njezino djetinjstvo u Sloveniji i njezin rad kao njujorške manekenke, Melania je donijela izvanrednu i nedvojbeno politički promišljenu odluku da izjavi svoju potporu pravu na izbor.

Piše da je njezina podrška pobačaju dio njezinog “temeljnog skupa načela” koji uključuju “osobnu slobodu” i “individualnu slobodu”, te dodaje da o tim pitanjima “nema mjesta za pregovore”.

Doista, nakon što je detaljno navela mnoge razloge za koje vjeruje da je legalni pobačaj neophodan – uključujući silovanje, incest, “urođenu urođenu manu”, “teška medicinska stanja” ili opasnost za majčino zdravlje, ona nastavlja braniti i pobačaj u kasnom terminu.  ponavljajući standardne točke govora o planiranom roditeljstvu gotovo doslovno

Melanijina odluka da podrži demokratsko stajalište o pobačaju još je jedan udarac onima koji se zalažu za život, ali i još jedan dokaz da obitelj Trump nikada nije bila za život.

NAJNOVIJE!