Tri tinejdžera iz Novog Sada su srela stariju ženu, malo tko bi očekivao što će učiniti

Ponekad su najvažniji heroji oni od kojih to najmanje očekujemo – mladi ljudi koji u najtežim trenucima pokazuju nevjerojatnu ljudskost.

Tako su tri tinejdžera iz Novog Sada, u trenutku kada je život jedne starije žene visio o koncu, reagirali su na način koji bi malo tko očekivao.

O njihovoj humanom gesti napisala je Novosađanka Jasmina na svom X profilu, želeći da javno pohvali mlade u svom gradu.

“Želim podijeliti. Majka (74) od kolege u subotu krene na Riblju pijacu, kod Gimnazije joj pozli, padne, izgubi svijest. Pritrče trojica tinejdžera Roma, poliju je vodom, zovu Hitnu, objasne… Žena malo dođe sebi, Hitna kaže da je vode kod njenog liječnika. Klinci pozovu taksi, smjeste je u taksi, kažu taksisti: ‘Evo 500 dinara, vozi u Urgentni.

Odveze je taksista, ona uspije nazvati sina, on u Urgentni, tamo je pregledaju, pravac Kamenica… Operirana. Hvala djeco draga, i hvala vašim roditeljima”, napisala je Jasmina.

“Ima nade dok imamo ovakvu djecu”

U komentarima je bilo riječi podrške, a mnogi su istaknuli kako ovakvi primjeri vraćaju vjeru u ljude, posebice među mlađim generacijama.

„Reći ću samo da je medicinski tehničar (oko 25 godina) na prijemnom odjelu kikindske bolnice uzeo novac iz novčanika (osobno sam to vidio) i platio baki oko 400 dinara za taksi jer djeca nisu. I to po meni ima neku težinu”, “Bravo za mladiće”, “Ovo me podsjeća na ono kad sam prije nekoliko godina pao s koturaljka i uganuo lakat. Prišla mi je i Ada, Romkinja, pomogla mi da se dignem, izbacila me sa staze i našla taksi”, “Ima nade dok imamo ovakvu djecu”, samo su neki od komentara.

NAJNOVIJE!