Mladin otac obratio se zetu na svadbu i rasplakao sve goste

Mnogo emocija izazvala je snimka s jednog vjenčanja na kojoj se mladin otac obratio svom zetu prije nego što mu je predao svoju kćer. Imao je molbu za njega.

Kroz suze, otac je rekao: “Ako se jednog dana tvoje srce predomisli, da više ne voliš moju kćer, molim te, nemoj je povrijediti, samo mi je vrati. Samo mi je vrati. U redu?”.

Mladoženja je rekao: “To se neće dogoditi” (što znači da je neće prestati voljeti). Na kraju, također kroz suze, otac je dodao: “Moja dragocjena kći je tvoja”. Potom je izgrlio mladence.

Komentari su takvi da doznajemo da su neke žene doživjele sličnu situaciju, mnoge hvale potez oca iz videa, a neke ističu da se njima dogodilo potpuno suprotno:

“Ove riječi je izgovorio moj tata na našem vjenčanju prije 40 godina i svaki bi otac tako trebao ispratiti svoju kćer u novi život”, “Moja baka nikad ne dopušta da patim. Evo, imam dvoje djece, a ona uvijek kaže: „Nemoj ništa da trpiš, ni ti ni djeca, kod mene uvijek ima mjesta za tebe“.

„Ne znam čiji otac to kaže… Na selu (i ja sam tako odrastao) sretni su kad te se riješe i uopće im nisi bitan. Sinovi su važni, a kćerka je višak, nepotrebna i samo da ideš dalje i da se ne vratiš“.

„Imala sam takvog tatu“, „Rekli su mi roditelji – sama si izabrala da ideš u provaliju“,

“Rijetko koji otac u Srbiji kaže kćeri da se može vratiti ako brak ne uspije. U neka stara vremena to je uglavnom bilo ovako, kada se udaje otac je pita da li je tako odlučila, kada ona kaže da jeste, on joj kaže – dobro, udaj se, ali nema nazad u ovu kuću, znaš”.

NAJNOVIJE!