Treba li se vjernik bojati uroka?

Uroci su rituali povezani s crnom magijom, kojima se prizivaju zle sile s ciljem da naštete pojedincu, obitelji, imovini ili nekom drugom aspektu života.

Pitanje koje se često postavlja jest: treba li se vjernik bojati uroka? Odgovor je jednostavan: onoliko koliko se treba bojati samog Sotone. Uroci su, naime, dio djelovanja demonskih sila, a Sotona, kako nas uči Isus Krist, lažac je i ubojica od samog početka. I bez konkretnih uroka, Sotona stalno traži načine kako bi nanio štetu ljudima.

Budući da je ranjivost na crnu magiju ukorijenjena u strahu i nedostatku povjerenja, vjernici mogu računati na Božju zaštitu kada se pokore Njegovom autoritetu. Ali ako aktivno potiskuju ili ignoriraju Boga i Njegovu Riječ, otvaraju se zlu i postaju ranjivi na njegovu moć. Ako žive mlako kršćanstvo, postaju ranjivi na njegove opasnosti. Grijeh i pobuna hrane i uvećavaju strah.

Kršćani također trebaju čuvati svoj misaoni život, razmišljajući o opomenama Pavla i Jakova:

Uostalom, braćo, što je god istinito, što god časno, što god pravedno, što god čisto, što god ljubazno, što god hvalevrijedno; je li što krepost, je li što pohvala – to nek vam je na srcu! (Filipljanima 4, 8)

Podložite se dakle Bogu! Oduprite se đavlu i pobjeći će od vas! (Jakovljeva 4, 7)

Ako se ne pouzdamo u Boga, možemo postati sve više i više opsjednuti Sotonom

Jednom kada osoba prihvati Isusa Krista kao Spasitelja, u njoj prebiva Duh Sveti (Ivan 14, 16-17). Svi smo mi podložni iskušenjima i kušnjama “svijeta, tijela i đavla”. Međutim, Bog Stvoritelj nas voli, poslao je svog Sina da umre za nas i zaštitit će nas ako Mu budemo vjerovali i služili u poslušnosti. Svaki vjernik se u životu treba boriti protiv vlastite grešne naravi i sebičnih želja te se svakodnevno okretati Bogu. Dovoljna je samo jednostavna molitva za zaštitu i spremnost da se prizna i ostavi svaki svjesni grijeh.

U konačnici, kršćani mogu pronaći sigurnost u svom odnosu s Bogom, znajući da je Božja ljubav jača od bilo koje zle sile. Održavanjem postojane vjere, pouzdanjem u Božju providnost i traženjem Božjeg vodstva kroz molitvu, možemo zaštititi svoja srca i um od nepotrebne tjeskobe i strahova od duhovne štete. Usredotočujući se na naš odnos s Bogom, brigu zamjenjujemo nadom, mirom i sigurnošću koju nalazimo u Kristu.

NAJNOVIJE!