Svjedočanstvo vjernice s istospolnim sklonostima: “Jako me rastužuje kada vidim da se netko identificira kao gay osoba”

Do 18. godine Kim Zember vodila je ono što je nazivala dvostrukim životom. Imala je dečka, svake bi nedjelje išla na misu sa svojom obitelji, a zatim se sastajala sa ženom s kojom se u to vrijeme tajno viđala na piću uz bazen.

“Katy Perry je pjevala da je poljubila djevojku i to joj se svidjelo. I ja sam … i svidjelo mi se! U čemu je problem?”, piše Kim u uvodu svoje nove knjige pretvorene u osobna svjedočanstva: “Nemirno srce: Moja borba sa životom i seksualnošću.”

Nakon dugog lutanja i traženja, zavjetovala se da više neće stupati u veze sa ženama

Budući da joj njezini odnosi sa ženama nisu odgovarali, Kim je potražila ono što je smatrala zdravim kršćanskim savjetom, prvo od kršćanskog savjetnika, a zatim od dva različita svećenika u njezinu životu. Svaki put su bili suosjećajni, ali nisu bili iskreni. Rekli su joj da su njeni odnosi sa ženama u redu, te da Crkva mora “uhvatiti korak s vremenom”.

“Bilo je to iz samilosti”, rekla je Kim. “Ali suosjećanje bez Božje istine je lažno suosjećanje.”

Danas vodi službu “Overcome” koja pruža pomoć članovima LGTBIQ zajednice te onim vjernicima koji se bore s homoseksualnim sklonostima.

Nedavno je u podcastu Lile Rose govorila o tome kako je ona pronašla svoj identitet u Bogu i kako danas pomaže drugima koji su na tome putu. Važno joj je bilo objasniti što je za nju njezin identitet.

“Vraćam se Svetom pismu: stvoreni smo na sliku Božju (Post 1,26). Srž našeg identiteta je Bog sam. Stvoreni smo na njegovu sliku i seksualnost je dio našeg ljudskog izražavanja. Također nije Božji put reći da to nije istina, potiskivati to, ali reći da je moja seksualnost ono tko sam ja zapravo je nanošenje štete samome sebi jer smo mi puno više od naše seksualnosti. Seksualnost je svakako dio nas, ali svaki dio nas bi trebao doći pod vlast Boga. Stvoreni smo na njegovu sliku, nije on stvoren na našu sliku.”

“Zapravo, Isus je za nas stekao naš identitet – na križu. Krv Jaganjca, prolivena na križu, ono je što me vraća mojem identitetu. On je platio cijenu za mene, za tebe, dok smo još bili grešnici, umro je za nas. Kada uzmem bilo što drugo što nije Krist i identificiram se kao to, osjećam se gotovo kao da ponovo pribijam Isusa na križ.”

“Jako me rastužuje kada vidim da se netko identificira kao gay osoba. Okej, to je tvoja sklonost, to je ono što te privlači, odnosno to su osobe koje te privlače, ali, jesi li svjestan da si ti više od toga? Nisam sigurna da tu mi kršćani radimo najbolji posao jer ljudima treba reći da postoji nešto više. Ne kažem: ‘hajdemo samo ignorirati to’, ali – postoji nešto više.

Kada iskusimo da nas Bog zapravo silno ljubi i da je za nas, da nije protiv nas, i kada shvatimo da možemo s Bogom stupiti u odnos kao ljubljeni sinovi i kćeri, tada ćemo iskusiti puninu života. Tada se ne usmjeravamo na nešto što se zapravo može i promijeniti – znam ljude koji nisu prošli kroz savjetovanja ili nešto slično, a nekoć su izlazili s osobama istog spola, i jednom su sreli osobu suprotnog spola i zaljubili su se. Nije bilo terapije preobraćenja ili nešto slično, ali promijenili su se.”

“Svijet nam uvijek pokušava prišiti nekakve etikete”

“Uvijek nam pokušava reći tko smo mi, a Bog sam nam je već rekao tko smo mi. Ako nismo ukorijenjeni u našem identitetu kao ljubljeni sinovi i kćeri, mi ćemo vjerojatno prihvatiti te druge stvari i dopustiti da nas svijet etiketira. Za deset godina te će se etikete promijeniti u nešto drugo. Nismo stvoreni da se neprestano mijenjamo na takav način. U svijetu smo koji se stalno mijenja i svijet nam može ponuditi jedino nove natpise, nova imena, nove stvari – ali tako ćemo samo živjeti manje”, dodaje Kim.

NAJNOVIJE!