Bog mrzi OVAJ grijeh!

Bog mrzi grijeh ruganja ili ismijavanja Njegovom imenu! On se ne može izrugivati; čovjek žanje ono što sije.

Izrugivanje Isusu smatra se bogohuljenjem, što znači nepoštovanje prema Bogu i predstavlja vrlo odvratno ponašanje.

Iako je izrugivanje Isusu ozbiljno, to nije neoprostiv grijeh. Postoji samo jedan grijeh koji je još gori – hula na Duha Svetoga.

Glavna razlika između bogohuljenja protiv Isusa i onoga protiv Duha Svetoga leži u pokajanju. Duh Sveti djeluje kao naš duhovni vodič, usmjeravajući nas prema Isusu Kristu, koji je most između čovječanstva i Boga.

U Ivanu 14,6 Isus kaže: “Ja sam put, istina i život. Nitko ne dolazi Ocu osim kroz mene.” Ako se izrugujete Isusu, ali kasnije se pokajete, Duh Sveti će vas i dalje voditi prema Isusu i postoji nada za spasenje.

Međutim, ako se izrugujete Isusu i nikada ne pokažete kajanje, nećete biti spašeni.

7 stvari koje Bog mrzi

Bog prašta svima koji se iskreno kaju

U Bibliji postoji značajna priča o kralju Manašeu, jednom od najzloćudnijih kraljeva u povijesti Jude. Manaše je narod doveo u idolopoklonstvo, podigao oltare lažnim bogovima i čak žrtvovao vlastitu djecu idolima. Njegova djela bila su duboko uvredljiva Bogu.

Ipak, kada su asirske vojske napale i zarobile Manašea, doživio je promjenu srca. Ponizio se pred Bogom i molio za oprost, a Bog mu je, unatoč svemu, oprostio. Priča o Manašeu snažno podsjeća na Božju spremnost da oprosti čak i najgorem grešniku koji se iskreno pokaje i ne odbaci Duha Svetoga.

Ako se nalazite u grešnom i bogohulnom stanju, zapamtite da vas Isus voli i da možete promijeniti svoj život. Ako ispovijedamo svoje grijehe, On je vjeran i pravedan, te će nam oprostiti grijehe i očistiti nas od svake nepravednosti.

Sada se pomolimo zajedno za oprost: “Gospodine, oprosti mi za riječi i djela koja su te uvrijedila. Kajem se za svoje bogohuljenje i molim za Tvoju milost. Pomozi mi da se okrenem od grijeha i približim se tebi kako bih mogao hodati Tvojim putovima i živjeti prema Tvojoj volji.”

NAJNOVIJE!