Katolička crkva u Njemačkoj pozvala vjernike na besplatno tetoviranje

"Tetovaže su povezane s iskustvima poput tuge, solidarnosti ili važnim životnim pričama"

Katolička crkva u Njemačkoj pozvala je svoje vjernike na besplatno tetoviranje u sklopu projekta “Kad ti se vjera uvuče pod kožu”.

Nesvakidašnji događaj odigrao se u subotu u crkvi sv. Ivana (Johanniskirche) u Osnabrücku, gradu unutar biskupije Osnabrück.

Njemačka biskupija pokrenula je inovativan projekt uvođenja besplatnih tetovaža u crkvi, s ciljem buđenja interesa za katoličku vjeru i Katoličku Crkvu.

Kako izvještava Njemačka novinska agencija (dpa), projekt pod nazivom “Kad ti se vjera uvuče pod kožu” privukao je pažnju vjernika i šire javnosti.

Ovu inicijativu podržala je humanitarna katolička organizacija Bonifatiuswerk, koja se bavi pružanjem pastoralne skrbi katolicima u Njemačkoj, sjevernoj Europi i baltičkim zemljama.

Voditeljica odjela za pastoralnu skrb u biskupiji Osnabrück, Martina Kreidler-Kos, izjavila je kako tetovaže nisu samo ukras na tijelu, već često nose duboko osobna značenja.

“Tetovaže su povezane s iskustvima poput tuge, solidarnosti ili važnim životnim pričama”, izjavila je za dpa.

Je li grijeh tetovirati se?

Kreidler-Kos, doktorica teologije, odlučila je i sama sudjelovati u projektu te je odabrala svoju prvu tetovažu – križ Tau, simbol koji je usko povezan s franjevačkom duhovnošću.

“Taj simbol nosim već godinama kao komad nakita, i sada sam sretna što će mi se uvući pod kožu”, rekla je Kreidler-Kos neposredno prije samog čina tetoviranja.

Ovaj neobičan projekt želi pokazati kako vjera može biti duboko osobna, ukorijenjena ne samo u duhovnosti, već i u simbolima koji prate ljude kroz njihov svakodnevni život.

NAJNOVIJE!