Vozač autobusa je uočio dijete u pelenama kako trči prometnom ulicom, znao je da mora djelovati brzo

"Vidio sam malog dječaka kako trči po sredini ulice"

Brze reakcije vozača autobusa spasile su malog dječaka koji je trčao sam po prometnoj ulici.

U lipnju je Peter Warner vozio svoj autobus na Staten Islandu u New Yorku. Vidio je nešto što ga je odmah natjeralo da zaustavi vozilo. Mali dječak, obučen samo u pelenu i majicu bez rukava, trčao je po sredini ulice. Dijete nije imalo cipele i držalo je iPad.

Warner, koji ima dvoje vlastite djece, odmah je shvatio koliko je to opasno. Nije gubio vrijeme. Zaustavio je autobus kako bi blokirao raskrižje na Harold Streetu i Sunset Avenue. Ovaj pametan potez zaštitio je dijete i osigurao sigurnost ostalih sudionika u prometu.

“Vidio sam malog dječaka kako trči po sredini ulice”, rekao je Warner. “Imao je iPad, pelenu i majicu bez rukava. Nema cipela. Odmah sam zaustavio autobus. Blokirao sam raskrižje, izašao van, osigurao autobus i uzeo dijete u svoju skrb.”

Warner je pokušao razgovarati s djetetom, ali dječak nije mogao govoriti, što je Warnera još više zabrinulo. Pozvao je svoju autobusnu kompaniju, svoj sindikat i 911 kako bi zatražio pomoć.

Kamere su snimile događaj

Kamere u autobusu snimile su cijeli događaj. Jedan putnik je također snimio slatki trenutak nakon dolaska policije. Čak i uz prisutnost policije, mali dječak je ponovno htio zagrliti Warnera, što pokazuje koliko je Warner bio ljubazan i utješan prema prestrašenom djetetu.

Kasnije su otkrili da je dječak hodao otprilike četiri bloka od svog doma. Njegov otac je spavao, a majka je bila na poslu kada je dječak izašao van. Ova situacija podsjeća koliko brzo dijete može doći u opasnost, čak i kada se sve čini normalnim kod kuće.

Warner se prisjetio što je vidio: “Da je dijete bilo na pločniku, pomislio bih da ga roditelji jure”, rekao je. “Ali bio je točno na sredini ulice.” To pokazuje zašto je Warner znao da mora brzo djelovati.

Priča ima sretan završetak. Dječak je sigurno vraćen svojoj obitelji. Njegova majka bila je neizmjerno zahvalna Warneru. “Zagrlila me snažno i stalno mi zahvaljivala”. podijelio je Warner. Ovaj slučajni susret čak je doveo do novog prijateljstva.

“Sada smo prijatelji na Facebooku”, rekao je Warner. “Komentira slike moje djece. Stvorili smo prijateljstvo iz ove situacije.” Ovaj događaj pokazuje kako Bog može izvući nešto dobro čak i iz zastrašujućih situacija.

Nikada nije vidio nešto slično

Warner je tog dana učinio puno više od svog posla vozača autobusa. U svojih 13 godina vožnje nikada nije vidio nešto slično. Njegove brze i brižne reakcije pokazuju koliko je važno biti spreman pomoći drugima, čak i ako to znači promijeniti svoje planove.

Kao Isusovi sljedbenici, pozvani smo biti Njegove ruke i noge u našim zajednicama. Warnerove akcije podsjećaju nas na priču o Dobrom Samarijancu. Isus nas uči da pokažemo ljubaznost svakome tko je u potrebi, bez obzira na to tko su ili koliko nam to može biti nezgodno.

Neka nas ova priča potakne da budemo pažljiviji, brižniji i spremni pomoći kad god je to potrebno. Molimo Boga da čuva našu djecu, i da podigne još više ljudi spremnih biti Njegove ruke i noge kad god netko treba pomoć.

NAJNOVIJE!