Danas će biti sahranjen tragično preminuli bračni par iz BiH

Njihov dvogodišnji sin, iako teško povrijeđen, nije životno ugrožen. On sada najviše treba naše molitve!

Bračni par Hajdarević, Esad (33) i Almedina (28), koji su poginuli u nesreći u Austriji, bit će danas sahranjeni u Bosni i Hercegovini.

Hajdarevići su stradali kada je, kako se vjeruje, Esad udario u automobil 65-godišnjeg Austrijanca koji je vozio ispred njega.

Zbog sudara, njihov automobil je proklizao, udario u zaštitnu ogradu te nastavio klizati dok se nije zaustavio između stabala na nasipu.

Almedina je ostala zarobljena u vozilu, a vatrogasci su je morali izvlačiti iz olupine, dok su Esada i njihovo dvogodišnje dijete izvukli radnici na cesti koji su se našli u blizini.

Foto: Facebook

Esad je reanimiran na mjestu nesreće, ali je, nažalost, preminuo po dolasku u bolnicu. Almedina je također podlegla povredama u bolnici. Njihov dvogodišnji sin, iako teško povrijeđen, nije životno ugrožen.

Sahrana tragično nastradalog bračnog para održat će se danas u 15:00 sati, u džematu Jezerski Grad na mezarju Brda.

Vijest o njihovoj pogibiji šokirala je brojne prijatelje i članove obitelji.

“Bio si mi kao stariji brat, nikada me nisi uvrijedio niti povrijedio, poštovao si me i volio. Da vam Allah podari najljepše džennetske blagodati, a mališana ću čuvati koliko god mogu”, izjavio je jedan član obitelji.

NAJNOVIJE!